Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2011 16:31 - СОБСТВЕНИК НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ЗАПЛАШИ ДА Я ВЗРИВИ ЗАРАДИ ДАНЪЧНИТЕ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
0



обственик на бензиностанция заплаши да я взриви заради данъчните 12.01.2011 13:42 Със запалка в едната ръка и пистолет за гориво от  една от колонките разгневеният търговец обявил, че ако данъчните му съставят акт и запечатат бензиностанцията, ще взриви горивото, заедно с всички присъстващи image Данъчни инспектори запечатват бензиностанция, която не отговаря на новите изисквания за връзка с НАП

Собственик на бензиностанция в Ботевград заплашил по време на данъчна проверка, че ще взриви обекта, ако бъде запечатан от приходните инспектори.

Със запалка в едната ръка и пистолет за гориво от  една от колонките разгневеният търговец обявил, че ако данъчните му съставят акт и запечатат бензиностанцията, ще взриви горивото, заедно с всички присъстващи на мястото.

Служителите на НАП констатирали, че обектът няма изградена връзка на фискалната система със сървърите на приходната агенция, което вече е задължително по закон.

Обясненията на собственика за този пропуск хвърляли вината за неизпълнението на задължението на сервизна фирма, която получила възнаграждение за работата, но се оказало, че инсталирала система, която не е изпитана от Българския институт по метрология.

След намесата на полицията актът за нарушение е бил връчен на собственика, а бензиностанцията запечатана до изпълнението на изискваната от закона дистанционна връзка.

още по темата image Данъчните затвориха 76 бензиностанции image 17 | image9080 НАП вдига мерника на бензиностанциите image 1 | image4742

От вчера започнаха масови проверки на НАП в обекти за търговия с течни горива. От 400 инспектирани бяха запечатани 76, а други 90 не отвориха изобщо.

Проверките на НАП продължават. Междувременно стана ясно, че правителството готви нови законодателни промени, които засилват контрола върху търговия с горива.

С предстоящите изменения в Закона за данъка върху добавената стойност ще се въведат допълнителни изисквания към всяка бензиностанция, според които на резервоарите им трябва да бъдат монтирани специални уреди за измерване, които дават точна информация за количеството гориво в цялата бензиностанция.

Освен това броячите за продадено гориво на всяка бензино-колонка също ще бъдат свързани в обща система, която комуникира с касовия апарат.

По този начин в НАП ще се изпраща подробна информация за количеството налично гориво в обекта, за отчетеното като продадено на колонките и за натрупания оборот.

Тагове: НАПбензиностанциипроверка   Източник:

НАП


Снимки: Любомир Спиров, БГНЕС, Сподели в : Facebook | | Twitter | var addthis_config = { services_compact: "email, print, google, svejo, more", services_expanded: "email, print, google, svejo, favorites, blogger, delicious, digg, facebook, linkedin, myspace, reddit, slashdot, stumbleupon, twitter, wordpress", ui_language: "bg" } Още принтирай виж водещите новини днес



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587435
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930