Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 15:26 - Вентилаторът се задръсти от политически
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
1



Вентилаторът се задръсти от политически фекалии коментари/12 14 януари 2011, 16:21
София, България изпрати на приятел image image image image image Л…то в политическия вентилатор вече е толкова голямо и рядко, че рискува да задръсти самия вентилатор. Записи на разговори, компромати и фалшификати заливат държавата, клатят управлението и ни спъват за Шенген, като футболен защитник за червен картон. Депутати кадрували в митниците, Бойко слагал чадър над фирми, обезгрупенфюрер Яне Янев подправял подписки и възкресявал мъртви души, вицепремиери се карат за кокала…изобщо работата е отврат!

А в село Кости хората се чудят как да преживеят, след като им избият добитъка. Изобщо не им пука кой кого подслушва.

Напомням го защото вчера социоложката Мира Радева правилно отбеляза, че народът не се интересува от подслушвания, а от цената на хляба и олиото. Напомням го още, защото според изследванията една трета от хората са съгласни да ги подслушват, а като прибавим и безразличните, стават дори половината. Ако пък напомним и че почти всички министри не виждат нищо лошо в тая работа… Отврат, ама факт.

Казвам го още, защото две трети от българите изобщо не знаят какво е това Шенген, а днес в парламента депутати от всички политически сили си деряха ризите какъв е дневният ред на обществото и дали Шенген е по-важен или поредната компроматна дрисня, разпръсната в публичното пространство.

И на двете - майната им. В село Кости си мислят за горките животни, а в Полски Тръмбеш, в София и в цяла България – за цената на хляба и олиото. Това е дневният ред на обществото.

Останалото е ченгеджийница, лични и тяснопартийни интереси кой да води бащина дружина.

Не, че Шенген не е важен, Бога ми. Но за да стигнем дотам първо трябва да знам, че ако ме слушат е законно, после, че няма да дадат записа на жена ми. Трето – че българските политици няма да правят фалшив капитал от фалшиви банкноти. И най-вече трябва да имаме усещането за демокрация.

Враговете на приемането ни в Шенген с повече ред и контрол са същите сиви и мафиотски структури, които навремето дърпаха България от влизането ни в ЕС. Тогава, когато през 2004 година ни отложиха и отделиха от другите бивши соц. държави, Мони Паси построи паметното изречение: „Европа ни готви десет сватби и две погребения” (Румъния и България, б.а.) Тогава се наложи да чакаме 3 години. Е, ще изчакаме още няколко месеца за Шенген. Но българската политическа диващина, родила приказката за л….то във вентилатора е показателна както за манталитета, така и за интелектуалния политически потенциал на нацията.

Между другото помня, че в Несебър инициативна група искаше градът им да излезе от ЮНЕСКО, за да запазят личните си интереси. А в село Кости хората се разделиха с единственото си средство за прехрана – добрите им животни с много тъга, сълзи, но и с разбирането, че това е правилно и неизбежно. Иначе може да пламне цяла България и дори Европа. Аз мисля, че тези хора имат по-здраво и правилно отношение към понятието Европейски съюз от много наши политици и сиви бизнесмени.

Евгени Петров



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1588928
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930