Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 20:37 - EВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ИСКА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКАНДАЛА СЪС ЗАПИСИТЕ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
0



Европейската комисия иска повече информация за скандала със записите 14.01.2011 23:37 Записите от огласените днес разговори между Бойко Борисов и Ваньо Танов вече са в прокуратурата image

Европейската Комисия (ЕК) официално е поискала от България повече информация за изнесените в последните дни записи на разговори между високопоставени политически фигури, съобщи говорителят на комисията Марк Грей, цитиран от БНР.

По-рано днес журналисти от в. "Галерия" огласиха записи на разговори на премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. По повод обвиненията, че е уличен в покровителстване на контрабанда, премиерът заяви пред парламента, че президентът Първанов му се е обадил и че записът е манипулиран.

"Нека да е ясно едно - това е вътрешен въпрос, с който трябва да се занимае българската прокуратура. Тя първо трябва да установи дали записите са направени законно или не.

Въпросът, който трябва да бъде зададен, е дали е имало дадено одобрение от съдия за записването на тези разговори. След това вече прокуратурата трябва да реши дали има данни за криминален случай, който трябва да бъде придвижен напред.

Ние засега няма да коментираме този въпрос, но имайки предвид твърденията, които се правят, искаме българските власти да ни предоставят повече информация за тези случаи", каза говорителят на Еврокомисията, като засега не се ангажира с коментар дали този скандал ще намери място в междинния доклад за правосъдието и вътрешните работи, който трябва да излезе през февруари.

още по темата image Борисов: Първанов ме накара да ходатайствам image 861 | image103372 Смут и притеснение в парламента image 19 | image13897 Борисов: Вероятно са "пробили" телефона на Ваньо Танов image 789 | image45505

"Както знаете, следим отблизо развитията в ДАНС и именно в този контекст искаме повече информация по тези случаи. Искаме да установим фактите - нека първо направим това, а после ще видим какви ще са следващите ни стъпки.

Засега не мога да дам индикации дали докладът ще се занимава с тези въпроси - знаете обаче, че в тези доклади винаги се занимаваме с дейността на ДАНС и този път също ще е така", допълни Марк Грей.

Записите от огласените днес разговори между Бойко Борисов и Ваньо Танов вече са в прокуратурата

и са приобщени към започналото производство още при първите изнесени записи - между Ваньо Танов, министър Симеон Дянков и заместникът му Владислав Горанов, съобщиха от прокуратурата.

По-рано днес депутатът от СДС Йордан Бакалов каза за БТА, че разрешението за подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов е дадено от председател на софийски съд. Бакалов твърди, че този, който е дал разрешението за подслушване е бил избран за председател на "голям съд".

Бившият председател на СГС Георги Колев, който бе избран за председател на ВАС, нито потвърди, нито отрече за БТА изнесената информация, че той е дал разрешение за подслушване.

Колев заяви, че няма да коментира нищо, което е свързано с класифицирана информация.

От два независими един от друг източници в съдебната палата БТА научи, че искането за подслушването на Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев. По производството е работено от спецекипите, които бяха създадени след подписано споразумение между ДАНС, МВР и прокуратурата.

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова заяви, че за поискани специални разузнавателни средства няма бъде да огласявана информация, както и за това кой ги е поискал, и по отношение на кого да бъдат приложени. Това би значело да спрем да работим, бяха думите на Кожухарова.

Тагове: телефонни разговоризаписиЕК   Източник: БНР,БТА
Снимки: Сподели в : Facebook | | Twitter | var addthis_config = { services_compact: "email, print, google, svejo, more", services_expanded: "email, print, google, svejo, favorites, blogger, delicious, digg, facebook, linkedin, myspace, reddit, slashdot, stumbleupon, twitter, wordpress", ui_language: "bg" } Още принтирай виж водещите новини днес коментари За да коментираш трябва да си регистриран потребител коментирай image 16.01.2011 15:30
trick1919 Бургас, България

selski tarikat България "Тате беше антикомунист и 2 пъти месечно го поступваха в милицията, а чичо ми го осакатиха от бой в централния затвор за да пропее за брат си, демек моят татко. Но въпреки всичко тогава си живеехме щастливо , богато и уверени, че утрешния ден ще бъде добър."

Ей селски тъпунгер , ама ти наистина ли мислиш, че ти вярваме ! Много си тъп, ама наистина много !
Това дето го разправяш за баща си , вероятно, че по няколко пъти е ходил да доносничи на шестаците !
А той е лъгал из махалата и се е правил на "герой" ! И най-вероятно е топил и брат си, ако е вярно , че са го осакатили от бой , което също е много възможно за доносниците !

Което пък означава , че и ти си бил доносник на ДС, като "твоя татко", отрепко !
И си топил близки, приятели, познати, непознати , лъгал си, съсипвал си съдби на хора,
близал си задниците на ченгетата , и си подлагал ръчичка за поредната си порция Лайна !
Осигурявал си плюскането и си бил доволен, в кочината ! Защото си свиня !

image 16.01.2011 08:41
selski tarikat България

Осраха се тотално антибългарската пасмина ГЕРБ, стана приказно хубаво image
Бой по българомразците маамеенцето им просто пожарникарско, физкултурнишко и ченгесарско image
УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЛНИТЕ ОВЧИ ГЛАВИ, така ще ги помним и пишем в историята, а подкрепящите ги си измислете как да ви наричаме, за да е по малко обидно за вас мърша малоумна image
Господарите ви от гъза на географията се осраха тотално навсякъде по света, а вие си помислихте, че с подкрепата им и провеждайки тяхната античовешка и антибългарска политика сте хванали дядо господ за мартинките image
Идиоти малоумни и прости, но това не е страшно за вас , защото няма да как да осъзнаете , че сте такива, за това е нужен ум и разум който на вас ви липсва image

image 16.01.2011 00:49
ГоцеПърваноглу-Ибрикчията България

Сергей Станишев и шефовете в парламентарната група на БСП бяха сформирали мозъчен тръст, който да съветва Яне Янев и хората му, докато течеше скандала с фалшификациите на подписката за ВНС.

Отделно от това беше създадена и хвърковата чета, която да съветва и подпомага Янето.

В "четата на Станишев" влизат Румен Петков, Михаил Миков, Георги Божинов, Антон Кутев, Петър Курумбашев и Кирил Добрев.
Докато траеше дебатът в пленарната зала, на последните редици на БСП се събираха на съвещание Добрев, Кутев и Курумбашев.
След това марионетката на Гоце Добрев звънеше на Първанов, който чрез него контролираше скандалите, а Божинов притичваше през залата към местата, където седят хората на Янето и предаваше заповедите на Гоце.
Очевидно Василев не изпълняваше правилно инструкциите, защото непрекъснато се налагаше да бъде съветван, след като той или някой от РЗС се изцепеше от място към говорещите на микрофона.
По всичко личеше, че Божинов е човекът за връзка с разпадащата се партия на Янето, защото точно преди да изтича за пореден път да набие канчето на подопечните си, ту Сергей Станишев, ту Ангел Найденов, ту Добрев прошепваха нещо на депутата - поредната команда към генно-инженерното си отроче РЗС.

image 15.01.2011 22:04
Патриотът Видин, България

image
selski tapanar, Гоце си отива! След няколко месеца...безславно и завинаги!image
Ще остане само споменът за него, като за най- антибългарският президент който сме имали някога, като най- големия мръсник - про-турски Ибрикчия и про- руска Шлюха вокзальная!!!
На неговото място ще изберем наш човек - българин, патриот и демократ..., човек, който ще работи в полза на България, в полза на общото благо на народа, а не - на шепа ояли се престъпни ОЛИГАРСИ, както това правеше- и прави ГОЦЕ Първаноглу!
А е тогава ти, Селска пръчко, тогава...ти ще ми лапаш боздуганя!!!image)))

image 15.01.2011 21:53
Патриотът Видин, България

image
Xa-xa...Щом се появиха спамерите...значи спукана ви е работата....Червени ЗАДНИЦИ посрани! image
image Колкото и да повтарятте като папагали малоумните манипулацийки на Дачковия парцал, все тая...
Изводът от цялата гюрюлтия е един - ГОЦЕ е ходатайствал за приближен ОЛИГАРХ, но не му е минал номерът!

image 15.01.2011 19:52
ГрозниЕбаниРезаниБандити извън, България

ууууууууууууууууууу

image 15.01.2011 19:52
ГрозниЕбаниРезаниБандити извън, България

ууууууууууууууууууу

image 15.01.2011 19:52
ГрозниЕбаниРезаниБандити извън, България

ууууууууууууууууууу

image 15.01.2011 19:52
ГрозниЕбаниРезаниБандити извън, България

ууууууууууууууууууу

image 15.01.2011 19:46
selski tarikat България

колкото и да ревете УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЛНИТЕ ОВЧИ ГЛАВИ си отива image

Страница: Prev12345678910...22Next Обратно нагоре var qs2 = new Querystring(window.location.search.substring(1)); var pageNum = qs2.get("page", "0"); // Load comments $.post("ajaxResponder.php", { comments: "1", page: pageNum, articleId: "3541191" }, function(data){ $("#commentsContainer").html(data); }); $(function() { // Load pagination $("#pagination").pagination(219, { items_per_page:10, num_edge_entries:1, current_page: pageNum, link_to: "index.phtml?tid=40&oid=3541191&page=__id__#commentsContent" }); }); Водещи новини image Борисов праща подслушаните разговори за експертиза в чужбина image379| image27290

Министър-председателят е убеден в манипулациите и може да изпрати в чужбина да бъдат изследвани от специалисти публикуваните записи на телефонни разговори

image 100 долара за барел петрол била реална цена image0| image17

Никоя от членките на ОПЕК не намира цената от 100 долара за обезпокоителна, заяви иранският министър на петрола

виж водещите новини днес sas_pageid="13797/99475"; // Page : vesti.bg/insidepages sas_formatid=6062; // Format : RECT 300x250 sas_target="cid=61"; // Targeting SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target); image Последнo четени 100 долара за барел петрол била реална цена преди 8 минути| image0| image17 Раненият в Тунис френски фотограф не е починал преди 35 минути Четирима германци арестувани с оръжие в Тунис преди 45 минути виж още: новини | спорт Последнo коментирани Борисов: Първанов ме накара да ходатайствам преди 2 дни| image861| image103372 Борисов: Вероятно са "пробили" телефона на Ваньо Танов преди 5 дни| image789| image45505 Посланик Уорлик: Разследвайте агресивно преди 6 дни| image690| image14185 виж още: новини | спорт Най-четени Борисов: Първанов ме накара да ходатайствам преди 2 дни| image861| image103372 Комисията за защита на потребителите погна "М-Тел" преди 5 дни| image79| image94415 Зодиите не били тези, за които ги мислим вчера| image83| image70076 виж още: новини | спорт Горещи оферти Безплатна доставка за Космодиск Класик! image Гражданска отговорност - Виж цените! image Повече място за вашите файлове с новата услуга DOX+! image   image Сурвакарски игри в Пернишко 13.01.2011 | България image На Витоша стартира инициативата Научи се да караш ски 13.01.2011 | Спорт image Ситуацията в Бризбейн е критична 13.01.2011 | Произшествия image На шейна през Алпите 13.01.2011 | Пътешествия image Започна международното изложение в Детройт 13.01.2011 | Представяния image Шампионска лига ЦСКА - Унтерхахинг 3:2 гейма 12.01.2011 | Спорт image Фестивали в Индия 12.01.2011 | Забавления image Фотоизложба "Дунав идва в София" 12.01.2011 | Култура image Мъглата през януари 12.01.2011 | България   image Барак Обама присъства на възпоменателна церемония в памет на жертвите на стрелбата в град Тусон 13.01.2011 | Политика image Седмицата на модата в Рио де Жанейро 13.01.2011 | Любопитно image Бризбейн под вода, над 360 жертви на наводненията в Бразилия 13.01.2011 | Произшествия image Булевард Лондон тръгва по кината 12.01.2011 | Тв анонси и кинотрейлъри image В Сейнт Питърсбърг, щата Флорида, откриха музей на Салвадор Дали 11.01.2011 | Култура image Сняг в южните щати, четирима души загинаха 11.01.2011 | Произшествия image Продават на търг вещи на актьора Денис Хопър 11.01.2011 | Култура image Расте броят на жертвите от наводненията в Австралия 11.01.2011 | Произшествия image Започна Международното авто изложение в Детройт 11.01.2011 | Свят  


Тагове:   доклад,   скандал,   СРС,   записи,   комисия,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1588974
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930