Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 13:49 - АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ВЕЧЕ Е САМО НА " ПОДПИСКА"
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 911 Коментари: 1 Гласове:
0



Алексей Петров вече е само на "подписка" 07.02.2011 13:03 Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на евентуалния кандидат за президент на България, срещу когото има седем обвинения, с най-леката - подписка image Подсъдимият кандидат за президент на България Алексей Петров демонстрира прекрасно настроение в съда Софийският градски съд (СГС) днес измени мярката за неотклонение на обвиняемия Алексей Петров от "домашен арест" на "подписка".

Това е най-лека мярка за неотклонение. Състои се в поемане на задължение от обвиняемия, че няма да напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.

До сега мярката за неотклонение на Петров беше "домашен арест" и му беше забранено да напуска жилището си без разрешение на съответния орган.

Според СГС нямало опасност бившият съветник в ДАНС да се укрие или да извърши друго престъпление, а доказателствата срещу него са силно разколебани.

Пред журналисти Петров за пореден път се закани да заведе дела срещу политици и медии

Той обаче енергично похвали съда, като заяви:

"Съдът доказа, че е единствената достойна институция в България, която не се поддава на натиск.
още по темата image Алексей Петров не успя да осъди България в Страсбург image 49 | image24870 23.11.2010 Алексей Петров ще се кандидатира за президент? image 481 | image26108 08.11.2010
Бяхте свидетели на една илюстрация - как прокуратурата може да фабрикува доказателства, как прокуратурата е инструмент за политически поръчки на управляващите".

Според Петров, най-тиражираното обвинение, което му е било повдигнато, е за склоняване към проституция. "Половин година моята снимка се показваше заедно с едни голи жени. Днес разбрахте, че такова нещо няма", каза обвиняемият.

Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Актуалните обвинения

срещу Алексей Петров, предявени на 27 януари 2011 г., съдържат седем самостоятелни различни престъпления, обясни днес прокурорът Светлозар Костов.

Става дума за:

1. Сформиране и ръководене на организирана престъпна група;

2. Престъпление - изнудване, по чл. 214, съпроводен с опит за убийство;

3. Изнудване по чл. 314, спрямо Пламен Георгиев;

4. Изнудване по чл. 213 а;

5. Изнудване по чл. 213 а, спрямо Валентин Жотев;

6. Обвинение за помагач на Марчело Джотолов при извършване на изнудване по чл. 213 а;

7. По чл. 357, ал. 1 от НК.

Прокурор Костов посочи, че обвиненията са такива, не защото прокуратурата иска да намери повод за задържане на Петров, а защото си върши работата и е разследвала.

Тезата на Прокуратурата е, че

евентуалният кандидат за президент на Република България Алексей Петров

е създал и ръководил две самостоятелни организирани престъпни групи, извършващи различни престъпления.

Прокурорът определи като "рекетьорска бригада" групата от трима души, извършвали изнудвания: Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров. Според обвинението, Джотолов е този, който е изпълнявал волята на Алексей Петров и принудително е събирал дългове.

Прокурор Костов обясни, че срещу Марчело Джотолов има пет конкретни обвинения, част от престъпната дейност на "рекетьорската бригада".

От своя страна адвокат Ина Лулчева продължава да поддържа тезата си, че обвинението срещу Алексей Петров е преквалифицирано, като вместо изнудване чрез заплаха, той е обвинен в изнудване чрез опит за убийство.

Според адвокатката свидетелят Георги Цветанов, за когото се твърди, че е бил заплашван с убийство, е готов на всичко, за да послужи на обвинителната теза и не е надежден свидетел.

Защитата твърди, че не можело задържането на Алексей Петров да се обосновава с нови обвинения, които не са съществували към момента на взимане на мярката. Тагове: Алексей ПетровПрокуратураИна Лулчева   Източник: VESTI.bg

С



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gita969 - Платил,могъл,оправил
07.02.2011 18:03
Тази физиономия на снимката си има цена,както и всичко в живота.Сега да чуем какво ще каже Цветанов по въпроса.Какви доказателства е събрало следствието та прокоратурата остана по бели гащи.Че не е невинен - не е. Но явно е едни гърди пред Цветанов.А,че прокоратурата служи за политически поръчки е ясно и на кварталния пумияр.Каква реклама си направиха Алексей проснат на земята. И сега защо съдът реши,че няма да се укрие? Защото политическите заявки на Алексей са ясни. Абсурдистан.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1589109
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930