Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 11:58 - ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: БОЙКО & АЛЕКСЕЙ ЗНАЯТ,ЧЕ ОТКРИЕ ЛИ ЕДИНИЯТ ЗАВЕСАТА,ДРУГИЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪЩО ГОРИ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1



Дата: 22-02-2011 19:29

Читатели : 450

imageАлексей Петров през цялото време и като „окпопод”, и не като „октопод” бе онзи, който бе най-необходим на Борисов, като човекът, който правеше и вадеше това, което Бойко по никакъв начин не можеше да си позволи. Всъщност, двамата играят една огледална игра. А „войните” им са чисто комплексарски – единият доктор на науките, другият – доктор на науките, това са момчета изтъкани от его и още нещо, много важно – ужасно, ужасно много обичат големите пари.

 

 

- Веси, какво се случва в държавата – в БОРКОР влязоха хора на Алексей Петров и Яне Янев, съответно Петко Сертов и Елеонора Николова. Яне Янев пък предлага служебен премиер Борисов, а министър на вътрешните работи Алексей Петров...Как ще коментираш този ход на Бойко Борисов?

- Повече от две години пиша, че между Алексей Петров и Бойко Борисов съществува омерта. Нарекох ги „огледални образи” и въпреки публичната фалшива демонстрация на война между двамата, нито един от тях не смее да отиде докрай. Борисов и Петров имат твърде здрави взаимовръзки от миналото, които нито единият, нито другият имат сметка да излязат на светло. И така „войната” им се превърна в типична битка на двама хъшлака от „наказателна бригада”, които си мерят онези работи и се дърпат за „гаджетата”. Правят го с всички ресурси на подземния свят и на улицата – рекет, врътки, интриги, силови действия, постановки, но никога не стигат докрай, защото и двамата знаят, че открие ли изцяло единият завесата, другият задължително също гори. Година и половина Алексей Петров пя една фалшива и тъпоумна песен – Бойко „подведеният”, Цветанов – сатрапа. След като не му мина рекета, натопи главата на Борисов по-надълбоко и директно го шляпна по дупето – със записи, в които е замасено и неговото име. Целта на Петров е не само реабилитирането на името му от „октопода” – това може да стане вече само чрез съда, истинската комплексарска негова битка е за службите и МВР. Договорки между Борисов и Петров вървят не от сега. В сайта afera.bg изнесох, че двамата регулярно са се срещали и по времето, в което Алексей Петров е под домашен арест – винаги в петък, винаги в 17 часа, Петров е излизал уж за разпит с полицейска кола, а при срещите си са комуникирали, пишейки си бележки. Източникът ми е високопоставен и железен. След взрива пред вестника на Алексей Петров, след скандалите със СРС-тата, Борисов трябваше да предприеме ход уж за ограничаването на параметъра на Цветанов. И създаде БОРКОР уж като противовес на ДАНС. Но дали е така? Борисов отдавна е наясно с американската протекция над Цветанов, както и за някои предателски действия на кръга на Цветанов и Флоров против него, но той няма полезен ход с рязкото отстраняване на вътрешния министър, защото партийните му структури на ГЕРБ са в голямата си част рожба именно на Цветанов. Алексей Петров през цялото време и като „окпопод” и не като „октопод” бе онзи, който бе най-необходим на Борисов, като човекът, който правеше и вадеше това, което Бойко по никакъв начин не можеше да си позволи. Всъщност, двамата играят една огледална игра. А „войните” им са чисто комплексарски – единият доктор на науките, другият – доктор на науките, това са момчета изтъкани от его и още нещо, много важно – ужасно, ужасно много обичат големите пари.

- И все пак Петко Сертов, Елеонора Николова...

- Бойко си мисли, че така ще омилостиви Петров на този етап. Алексей Петров приветства ръководството на БОРКОР като че ли е шефа на ЦРУ и някой го пита. Това обаче е знак, който не е задължително да бъде приеман буквално. Борисов вероятно счита, че така ще съумее да изконтролира хората на Цветанов, но всъщност ще ги бетонира окончателно, особено ако шефът на ГДБОП Станимир Флоров стане главен секретар на МВР, а Калин Георгиев поеме ДАНС. Има нещо, което всички пропускат, а то е особено важно. Един от първите, когото предаде Алексей Петров, беше именно бившият шеф на ДАНС. Петров подложи главата му тепсия и я подари точно на Борисов с изнасянето на „онзи” доклад, заради който Борисов го нарече „лоялен гражданин”. Така че, тук може да бъде търсен и друг нюанс, който Борисов интригантски използва – Сертов няма как да е забравил предателството на Трактора. Елеонора Николова сега Яне апликира към себе си, но там по-скоро топлата връзка винаги е била далеч по – ярка към Бойко Борисов, чрез Мария Капон. Със сигурност Петко Сертов е честен и почтен човек, Елеонора Николова – също. Друг е въпросът какво, доколко и докъде ще им позволят да работят. И още нещо – Станишев също беше предаден от Алексей Петров още докато Петров беше в ДАНС и работеше откровено за ...Бойко Борисов. Той и самият Борисов го намекна на Станишев при вота на доверие в парламента. Така че преплетките са многообразни. Но в краен случай опираме пак до задкулисните сделки и интереси. Които пък нямат нищо общо с някаква кауза, а става дума за огромни пари, които трябва да бъдат преразпределени. За това е войната в държавата.

- И взрива пред редакцията на в. „Галерия” ли се вписва в това задкулисие? Според някои атаката е към властта, други смятат, че е с цел сплашване, но все пак една от водещите версии за момента е инсценировка?!

- До преди няколко дни Борисов и Петров се обвиняваха взаимно във взривове, включително и този пред „Галерия”. Сега вече удобничко и услужливичко един към друг търсят „третият”, който стоял зад всичко това. Търси се „Третият” да ги измъкне от батака, в който нахедриха с безумното си мерене на полови органи, цялата държава. Не ми е необходимо да гледам ухилената Патрашкова с три реда перли, която стъпваше сред „отломките” като че ли е на червения килим за получаване на „Оскар”, за да се съмнявам, че някой чорбаджия си произведе сам „жертви” заради „свободата на словото”. Борисов трябваше да получи този път здрав нишан – този път „невинна” бомбичка, следващият път обаче – може и да падне труп... Вместо да обяснява кой виртуален „трети” има сметка от всичко това, премиерът трябва да излезе и ясно да каже от какво е зависим от Алексей Петров, че му играе по свирката. Докато Петров също търси „третия”, дето насочил бомбата срещу него, да излезе и ясно да обясни ползвал ли е някога „пътят на флаашката”, кога, с кого и защо. Защото има живи очевидци.

- Думите на бившата барета Алексей Петров по случая са, че „взривът срещу вестника е продукт на действия на примитивни хора” и цели да отклони общественото внимание от темата за произхода на финансовите средства за закупените имоти от вътрешния министър Цветан Цветанов?!

- Аз познавам много барети, които са умни мъже, но познавам и барети, които са „примитивни хора”. Тези евтини обяснения може и да вървят пред някоя начинаеща репортерка, тип „дръжка на микрофон”, но дълбокия анализ сочи друго. Имотите на Цветанов също от месеци са в период на сделка и компромис. Затова и резултатите се бавят. Знам, че преди време, когато започна проверката, Борисов е извикал при себе си шефа на НАП и му е казал – пази ми Цецо, другите не ме интересуват. След това обаче учудващо проверката се провлачи и резултатът от нея подозрително взе да се отлага. Дали пък Борисов вече не е пуснал по пързалката Цветанов? Предстои да видим, но така или иначе, в тази държава всичко се върши зад кулисите – с натиск, ракет и договорки.

- А беше ли изненада за теб оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев, заради безотговорното изтичане на информация, което е допуснал? За Йовчев се твърди, че е дал голяма част от старта на разработката „Галерия”?!

-Цветлин Йовчев падна жертва на „сговора”, за който ти говоря. В ДАНС истинските водещи „бащина дружина” са Иван Драшков и Веселин Марков. Не, че Цветлин Йовчев не се приписва към техния кръг, но той минава за по-умерен, поне видимо. Сега е много важно да се види кой ще стане новият шеф на ДАНС и това именно ще покаже дали пък цялото това упражнение с разтрисането на държавата, не е било именно заради специалните служби. Истината е, че сегашното ръководство на ДАНС не бе избор на Борисов. То му бе натрапено от американците и Бойко не можа да мръдне. Драшковият кръг е изключително близък с Цветанов и Флоров, а двамата са хора също на американците. Това вече го знаят и децата от Левуново и от Тексас. И тук, колкото и пак парадоксално да звучи, интересите на Алексей Петров и Бойко Борисов съвпадат. Борисов иска да се освободи от тези хора, но не може да го направи директно, и пак му трябва Трактора – да му разоре нивата. Разработката „Галерия” бе дело на Писанчев и Иван Драшков. Борисов обеща, че тя ще бъде разсекретена. Някой услужливо обаче забрави да го направи.

- Какви резултати да очакваме от анализа на новото звено за борба с корупцията по високите етажи на властта БОРКОР по случая със скандалния подкуп от 4 млн. лв. за висш държавен чиновник, който Антоний Странджев обяви в тв интервю? Последното предположение е, че зад милионите стои петролна фирма – интересното е, че името на собственика на фирмата Георги Самуилов изплува и от СРС-тата?! Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че подобни изказвания са несериозни, защото са на основа слухове и контрира, че на него пък някой му казал за друг, който пък взел 40 млн. лева...

- Не очаквам никакви резултати. Само тия четири милиона да са, с мед да ги намажем. Очаквам БОРКОР да анализира всички онези схеми на корупция, включително и в МВР и съдебната система. И да направят авализ какво всъщност свърза така тясно Ваньо Танов, Румен Петков, Антоний Странджев, Алексей Петров, Иван Костов, Георги Пъранов...Да се върнат малко назад и да кажат каква война в момента тече за огромните милиарди от контрабандата на цигари и синтетика. Кой държеше каналите и в какви ръце са сега, кой сега е готов да взриви държавата за да не изпусне мангизите, от които сучеше, и кой е този, който сега пълни каси от тези пари. Ако има наивници да вярват, че истината ще бъде разследвана от държавна институция, аз не съм от тях. В момента всичко, което се случва в държавата е заради битката за преразпределянето на огромните пари от контрабандата на цигари и амфетамини.

- Веси, а какво ще кажеш за прословутия хонорар от близо 2 милиона лева, който Ахмед Доган прибра за проекта „Цанков камък”? Изключеният от ръководството на ДПС Касим Дал побърза да се изкаже по темата с: „Хонорарът на Доган е резил”!Според информация Касим Дал събира вярна дружина срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, защото му готви отнемане на депутатския имунитет?! Какво е политическото бъдеще на Сокола?

- Бях убедена, че това дело ще приключи с този резултат, защото не си падам по медийните пушилки от възмутено „ах” и „ох”. Доган досега поне е доказал безспорно едно – че е изключително умен и прозорлив. Трябва да не си направил достатъчно добър генезис на „явлението Доган”, за да не си направиш извода, че всичко очевидно е изпипано законно и няма как да бъде пробито. Моралът е другата страна на монетата, а в българската политика морал не съществува. Не само при Доган. Касим Дал може и да казва, че „всичко е свършено”, но аз лично не вярвам да се прибере у дома и да се отдаде на гледане на турски сериали. Касим Дал ще се превърне в новия Алексей Петров по отношение на ДПС, което неизбежно ще доведе до трусове. И това ще стане ясно на предстоящите избори.

- А какви сюжети още очакваш да се разиграят около Яне Янев? Пред „ШОУ” ти сподели наскоро, че Янев е „бомба с информация” и очевидно е страхотно притиснат, за „да излиза от политиката” – какво по-конкретно имаш предвид?

- За да знаем кой кой е в българската политика, задължително се налага да се ровим в задкулисието, защото точно там е скрита истината. Изобщо не е важно какво говорят политиците по телевизиите и какви ментетета – лицемерщини проповядват. Яне е изключително интересен, защото малко хора знаят, че отношенията му с Алексей Петров не са така брилянтни, както и двамата иначе се опитват да демонстрират пред медиите. Алексей Петров още далеч преди ареста си, на няколко пъти прецака драстично Яне и то в комбина с Бойко Борисов. Яне го знае. Янев и Петров обаче също са обвързани от зависимости, които по никакъв начин не трябва да стават достояние на широката публика. Яне е наистина неуправляем в известна степен и с някои от ходовете си истински се гаври с Трактора, въпреки че ако го гледаш по телевизията мед му капе от устата като изрече Алексей Петров. Петров го знае. Яне е отсвирен от няколко писти на Трактора, защото Петров не понася някой да не му слугува и да не му козирува. Двамата ще продължат да бъдат „скачени съдове”, но Яне не бива да бъде подценяван, той наистина е информационна бомба и ако Алексей Петров повтори опита си да му влезе остро, както го направи наскоро, въпреки зависимостите Яне може и да поднесе изненада. Има и още нещо – Яне е наясно със задкулисната игра между Бойко Борисов и Алексей Петров. Мисля,че Яне ще запази „бон” тона си към Алексей, но ще прави опити да играе самостоятелно, доколкото успее да го направи. Фактът, че упорито не признава Алексей Петров като кандидат – президент е много важен знак. А предложението му Петров да стане вътрешен министър може и да бъде прието като подигравка. Освен ако двамата са достатъчно глупави да осветят директно връзката „Борисов – Петров”

-Ако те върна пак на все така актуалният СРС-гейт, ще те питам направи ли ти впечатление, че в изявленията на Ваньо Танов се споменават имената на конкретни фирми и нарушения... Данни, които до момента никой не е излезнал да каже, че се проверяват?! Кой има реална изгода от това част от истината около скандалните записи да бъде манипулирана?

- В България не съществува само този скандал със СРС-та. Има още по-големи безумия, които са факт и от години, но никой не им обръща внимание. Ужасяващата истина е, че българската прокуратура в лицето на главния прокурор Борис Велчев се е превърнала в метреса на изпълнителната власт - на МВР и на Цветан Цветанов. Това е толкова отвратително, че е истинският скандал в държавата. И той не засяга само тези СРС-та. У нас е пълно със скалъпени дела, които се водят по поръчка на МВР и се обслужват от пробити прокурори, хванати от службите, че са зависими – кой с проститутки, кой е хомосексуалист, кой взима пари... Така Цветанов държи прокуратурата в ръцете си и тя действа по негова поръчка.

- Прокуратурата поиска обезщетение за СРС-„жертвите”?! Идеята дойде след проблеми с няколко конкретни случая в съдебната практика при използване на СРС-та, като мотивите за решението по делото срещу Будимир Куйович. Кои са тези „жертви”?

- Стотици, даже хиляди може да са тези жертви. Ние с тебе също вероятно сме закачени. И аз като журналист непрекъснато съм под контрол, защото просто ме залепят до някой, с когото говоря, пък той е „оперативно интересен”. И така си оправдават моето подслушване. Какво обезщетение да поискам? Част от парите от контрабандата ли, с която си пълнят гушите спецченгета, прокурори, политици и съдии? По – мекушав, да не кажа по-силна дума, главен прокурор, България не познава. Татарчев и Филчев може и да са били всякакви, но бяха мъже и никога нямаше да допуснат Цветанов и някакъв си Уорлик да ги надупват.

- Веси, според освободеният от поста си на директор на дирекция в Комисията Свилен Харизанов, шефът на комисията „Кушлев” е наложил запор на имуществото на Антон Петров – това не е ли своеобразен чадър над Хамстера?

- Естествено. Във Варна един от истинските наркобосове, който мина метър по „мега” дознанието, благодарение на покровителството на „мега” прокурори и ченгета – Веско Жеков, също беше единственият пожален от комисията Кушлев. В същото време тази измислена комисия се превърна в люлка на рекета и на лично облагодетелстване.

- Както стана ясно Алексей Петров вече не е под домашен арест, но все пак обречена ли е кандидатурата му за президент предвид наличието на присъда?

- Алексей Петров може и да не е кандидат – президент, а да играе като шеф на предизборния щаб на „екипа” му. Вече осветих едно от имената, на които е залагал – Румяна Желева, заедно с Патрашкова, представи си. Тази схема е била сериозно обсъждана и никой не я отрече, въпреки нефелните опити във Фейсбук на Румяна Желева неграмотно нещо да каже по въпроса. Разбира се, вече тя е осветена. Други източници твърдят и, че скритото „оръжие” на Трактора била дъщерята на акад. Николай Тодоров – председател на ВНС и кандидат-президентската двойка щяла да е професора по социология Елка Тодорова и вице - Алексей Петров, а можеби и обратно. Алексей Петров разбира се, няма никакви шансове да стане президент, но разсейването на гласове ще е от полза и трябва да се следи много внимателно за кого.

- Начело на политическата формация “Нова сила”, която издига Алексей Петров за президент пък стои бивш член на „Атака” – Антон Сираков? За него лидерът на партията Волен Сидеров твърди в интервю пред „ШОУ”, че го е отстранил, след като в края на 2008 г. хора от службите му казват, че Сираков ще бъде разобличен в рушвет, следен е от ДАНС и също така е предлагал на Владимир Кузов, срещу когото тогава се водеха дела, да си плати, за да оправи делото.

- Хората, които събира около себе си Алексей Петров втрещяват наблюдателите. Ако ги наредиш един до друг всичките, дори само по снимки, без изобщо да коментираш – всичко ще е ясно. Яне наскоро ми каза в личен разговор изумено за Антон Сираков – „боже, онзи, който плашеше децата вечер по телевизия СКАТ”. Удивително е бездарието на Алексей Петров със събирането му на т.нар. „екип”, с който иначе тръби колко се гордее. Ако почна да ти разказвам за „екипа” му в ДАНС, с който прогърмя света, че бил супер –професионален, историята ще прозвучи като виц. Щом един от няй-големите му „спецове” ме предупреди да се пазя от жена, която била „агент на Драшков”, пък тя се оказа съпругата на Петров, няма какво повече да говорим. Истина е, че човек или има нюх към хората, или го няма, но „новата сила” на Петров надмина и най-идиотските очаквания. Тепърва около нея ще бръмчи от скандали.

- Волен Сидеров защитава отявлено Бойко Борисов, но дали ще е така и когато издигне кандидатурата си за президент?

- Волен Сидеров няма е да онзи Волен от предишните избори, който екзалтирано и емоционално палеше омерзените и оскърбените. Той поддържа ГЕРБ и Бойко Борисов. Мисля, че ще го играе умерено и ако се стигне до балотаж ще прелее гласове към ГЕРБ.

Eдно интервю на Анелия Попова

В. Шоу

   


Тагове:   бойко,   Цветан,   алексей,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587555
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930