Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2011 17:15 - СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА:В БЪЛГАРИЯ ИМА ДВЕ ДЪРЖАВИ:НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 1357 Коментари: 4 Гласове:
1



Дата: 03-03-2011 19:25

Читатели : 457

imageТихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”.

 

- Соня, през изминалата седмица пак стана особено актуална думата “къртица”. “Къртици” в ДАНС изнасят флашки със СРС-та, сега “къртици” в НАП изровиха ден преди официалното обявяване в парламента на информация за сметките на тъста и тъщата на министър Цветанов... Май скоро това ще се превърне в легитимна длъжност в номенклатурния списък на държавните чиновници?
- Да, така е, но не е толкова важно кои са издайниците, по-интересно е докъде ще доведат по-нататъшните действия на проверяващите органи. Дори фадромата Яне, помилван жалостиво от Трактора и устремен отново към чутовни подвизи, призна с половин уста, че Красимир Стефанов си е свършил добре работата според компетенциите, дадени му от закона, и горещият картоф вече е във врящия котел на прокуратурата. Да видим какво ще отсъдят там…
А Симеон Дянков, вместо да се занимава сериозно с проблемите на финансовата система, плете интриги. Миналата сряда в парламентарната група на ГЕРБ трескаво се питаха коя е “къртицата” в НАП, кой издаде информацията на вестник „Галерия” ден преди официалното й съобщаване в парламента. Първото съмнение падна върху Тодор Тодоров – заместник изпълнителния директор на Агенцията и бивш консултант на ДАНС по времето на Алексей Петров. Засечено е вече от кои компютри е бъркано в масивите от документи по проверката за имотното състояние на вътрешния министър и скоро конкретните имена /съмненията са за двама души/ ще станат ясни.
Но пълзящата проверка на хора, верни на Бойко Борисов, била стигнала знаеш ли до кого … до Симеон Дянков!Той мрази Цветан Цветанов и в червата.
Сега е на седмото небе, че другият вицепремиер не може дъх да си поеме от несекващия картечен огън срещу него.
- Съботното шоу - „В джаза…”, предизвика взрив от отрицателни реакции в интернет, май някои пиари на Цветанов пресолиха манджата?...
- Е, как не?! Кой смахнат съветник реши, че ако вицепремиерът Цветанов бъде представен по телевизията в „човешка светлина” – като нежен баща, загрижен родител, мил съпруг и благодарен зет, това ще отклони общественото внимание от апартаментите, командировките и необяснимите харчлъци на семейство Цветанови?! Познавах като тийнейджър Сашко Сталийски покрай баща му, военния СДС министър Александър Сталийски /светла му памет!/, който в онези години, където и да седнеше в заведение, неизменно поръчваше да му пуснат песента „Сине, сине, ти си ангел мой…”. Не съм виждала Младши отдавна, чета и слушам, че бил станал голям бизнесмен – нищо чудно, беше будно и интелигентно момче, наследник е на стар род на интелектуалци.
Чудя се обаче защо Сталийски-син не вземе да направи на суетната си съпруга Вили Сечкова я дизайнерски бутик, я козметичен салон, я някоя художествена галерия - така ще пощади зрителите и ще запази фамилното си достойнство.
Ама така ли да продължаваме?! Ега ти държавата, в която изборът е между Цветан Цветанов и Алексей Петров! Насила ни разделиха на два лагера, на два фенклуба: цветановци и алексеевци, както навремето се деляхме на сини и червени. Разделиха се полицаите, ДАНС-аджиите, подслушвачите, къртиците, прокурорите, съдиите, социолозите, журналистите, преподавателите, бизнесмените, даже таксиджиите… А, бе, от ГЕРБ разделиха и бебетата:обявиха бебето на Цветанов за „свещено”, а пък нероденото бебе на Станишев - за „заченато в грях”…
- Бойко Борисов още в началото каза: “На война като на война”. Докога ще продължи войната между държавата и Трактора?
- В България има две държави: държавата на Цветан Цветанов и държавата на Алексей Петров. Те са в тежка и продължителна война. Колко продължителна?! Знам ли, до пълно изтощение на двете армии, май. Ватерло тепърва предстои. Заложници на жестоките битки сме всички ние. Заложници са икономиката, социалната защита, митниците, МВР, ДАНС, НАП, правителството, парламентът, съдът, прокуратурата… Държавата е в посттравматичен стрес: никой не се занимава с нищо друго освен със СРС-та и РЗС-та, седмицата се мери не по календара, а по пресконференциите на „Галерия” в сряда и на Яне Янев в петък – те задават дневния ред на обществото. „За първи път, откакто е на власт, правителството не е в състояние да произведе позитивни за общественото мнение събития”, отчитат социолозите. То губи инициативата в налагането на темите, проблемите и интерпретациите на случващото се в страната. Ефектът от икономическата конюнктура и политическите събития се отразява пряко в оценката за работата на министрите. Симеон Дянков продължава да бъде най-критикуваният министър, а индексът за дейността му запазва отрицателна стойност от - 22,3%. Но на кой му пука?! Никаква реакция на неумолимо нарастващите цени, увеличените сметки за ток, безработицата, агонията на здравната система, мизерията на пенсионерите, безпътицата на младите…
- Забеляза се раздвижване в лагера, подкрепящ Меглена Кунева за президент. Дори Слави Трифонов прекъсна отпуска си по болест и гостува в собственото си шоу, за да каже колко добър избор е тя?
- Една интересна подробност - седмичник съобщи, че Алексей Петров е наел адвокатката на Слави Трифонов, която щяла да вкара в съда всеки, дръзнал да каже или напише нещо нелицеприятно за Трактора. Е, освен взаимната им симпатия към Кунева, Доцента и Дългия май ще ги свързва и професионалната помощ на друга дама - Мария Даскалова. Ако продължим тънката червена линия, ще си припомним, че Слави Трифонов е чест гост в курорта “Слънчев ден” на члена на Националния съвет на БСП Георги Гергов, който е пръв приятел на Георги Първанов.Но да се върнем по същество: в социологическите проучвания култовият шоумен събира около 7-8% одобрение. Само че въобще не е задължително Слави да огрее със своята светлина рекламираната от него кандидатура. Популярността е като мъжката потентност - не можеш да я дадеш под наем, нито да я подариш другиму, не се предава и по полов път.Появата на Дългия е симптоматична. Екшънът обаче започна по-рано. Строгата, но справедлива редколегия на „Шоуто на Слави” покани на горещия стол в студиото на най-рейтинговата телевизия Меглена Кунева. Обичайно много критичните, остроумни и остри сценаристи /особено сърдитият интелектуалец Иван Кулеков/, бяха така нежно умилени, укротени и услужливи… та от толкова шербет хванах диабет. Този план беше задвижен почти по същото време, когато се е провела тайната правешка сбирка на сектата АБВ!
- Тайната правешка сбирка на сектата АБВ?! Това пък какво е?
- Президентът Първанов неотдавна събрал в луксозен хотелски комплекс в Правец членовете на своя експертен съвет и твърдото ядро на проекта АБВ плюс приближения на президента червен депутат Кирил Добрев, чиято сестра Мариана отговаря за програмата на държавния глава. Изненада за присъстващите били народните представители Мая Манолова и Ангел Найденов и най-вече говорителката на БСП Корнелия Нинова, която досега демонстрираше покорна вярност към лидера на социалистите Сергей Станишев. Впрочем бившата заместник-министърка на икономиката по време на тройната коалиция беше член на Борда на директорите на Международен панаир – Пловдив и уж бранеше интересите на държавата. Наскоро министър Трайчо Трайков съобщи, че Пловдивският окръжен съд е обявил за недействително увеличението на капитала на дружеството в полза на червения олигарх Георги Гергов и обяви, че ще бъдат дадени на прокурор всички, замесени в приватизацията на емблематичното изложение, маскирана като публично-частно партньорство. Така че войнстващата юристка Корнелия Д`Арк може да има интимни срещи с правосъдието.
Участниците в тайната завера са се развеселили на влизане, защото били помолени категорично да оставят мобилните си телефони при охраната. „Страх лозе пази”, както казва храбрият български народ. Всъщност защо досега не е изтекло нито едно СРС на президента, докато премиерът беше залят с неудобни записи от негови телефонни разговори? Ако Трактора е дистрибутор на флашките, както се смята от мнозина – тогава какво става:
той няма нищо в богатата си аудиотека за Първанов или не иска да пуска нищо за него по медиите… Интересен въпрос, нали?!
- Каква е била темата на срещата в култовия град Правец?
- Правешките анализатори са дискутирали политическата ситуация, икономическото дередже и президентските избори. Само пред най-близките си съратници отиващият си президент е споделил своя план да се подкрепи за президентската надпревара бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Идеята не е била приета с възторг, особено от земеделеца Личев, един от учредителите на АБВ.В късната есен на миналата година написахме в Bulgaria News, че снахата на комунистическия функционер Иван Пръмов предизвика спотаен шок в жълтата партийна централа – на „Врабча” научили, че тя е в отношения на взаимна симпатия с Алексей Петров и може да бъде подкрепена от ВИП затворника за кандидатпрезидентската надпревара. Царистите се бяха притеснили от честите срещи на Меглена Кунева с известния журналист Явор Дачков в ресторанта на сестра му в Чешкия център, в което по принцип няма нищо лошо, разбира се – Явор е добър политически анализатор. Но линкът към Трактора доста стъписа омаломощената жълта партия. Мнозина заподозряха наскоро, че любимката на Барозу е тайнствената дама в президентския екип на Алексей Петров.
- Каква е тук връзката с президента?
- Много интересна! Първанов знае, че няма потенциал да удържи победата на кандидат-президент, който не е от средите на БСП, самата Кунева пък би се компрометирала, ако бъде отявлено лансирана от него. Планът е по-сложен или поне авторите му си мислят така: идеята е Меглена Кунева да бъде издигната от дясното политическо пространство, да бъде умело лансирана от замаскирани президентски поддръжници и да бъде подкрепена на втория тур от леви избиратели, призовани от Георги Първанов да гласуват за „национално отговорна кандидатура” или нещо подобно.Много удобно на помощ на президента Първанов се притече... Стефан Софиянски и замисленото от него дясно обединение, което по собствените му думи ще се нарича ДА: десен алианс или демократичен алианс. ДА ще номинира Меглена Кунева като общ десен кандидат и ще търси широка подкрепа на всички, които са срещу ГЕРБ. Тези ентусиасти със сигурност са окрилени от последните социологически проучвания, според които 63% от анкетираните не биха одобрили кандидат-президент от управляващата партия. Разбира се, Костов няма да се включи в тази агитка и с марионетката си Мартин Димитров навярно ще пробутат на сцената отново Надежда Михайлова – дето се вика, тя само тези избори не е губила, така че смело може да се пробва! Пък и Костов има да й отмъщава за нейното предателство – Командира бави, но не забравя.
- И накрая, кажи какво се случва напоследък с бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова, с която сте съседки по офис?
- Някои си имат къщи в Гърция и Сингапур, ама не искат да се махнат от тази страна. И са прави. Къде другаде има такъв безплатен гювеч?! Тихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”. При последното изкупуване на акциите й в СИБанк от страна на белгийската банка КБС, Цветелина Бориславова получи 141 милиона лева. Можеше да прояви малко благотворителност и да направи нещо за културното издигане на софиянци безвъзмездно. Нали?! А тя се кани да вземе пари от Столичната община и за идеята си да се възстановят манастирите около София под името „Мала Света гора”. Споменатият проект за Западен парк е по Оперативна програма „Регионално развитие” в МРРБ, чийто министър Росен Плевнелиев е бил бизнес партньор с Иво Прокопиев и е от „квотата” на Бориславова в правителството - заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков …

Едно интервю на Валерия Калчева

В. Шоу


Дата: 03-03-2011 19:25

Читатели : 457

imageТихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”.

 

- Соня, през изминалата седмица пак стана особено актуална думата “къртица”. “Къртици” в ДАНС изнасят флашки със СРС-та, сега “къртици” в НАП изровиха ден преди официалното обявяване в парламента на информация за сметките на тъста и тъщата на министър Цветанов... Май скоро това ще се превърне в легитимна длъжност в номенклатурния списък на държавните чиновници?
- Да, така е, но не е толкова важно кои са издайниците, по-интересно е докъде ще доведат по-нататъшните действия на проверяващите органи. Дори фадромата Яне, помилван жалостиво от Трактора и устремен отново към чутовни подвизи, призна с половин уста, че Красимир Стефанов си е свършил добре работата според компетенциите, дадени му от закона, и горещият картоф вече е във врящия котел на прокуратурата. Да видим какво ще отсъдят там…
А Симеон Дянков, вместо да се занимава сериозно с проблемите на финансовата система, плете интриги. Миналата сряда в парламентарната група на ГЕРБ трескаво се питаха коя е “къртицата” в НАП, кой издаде информацията на вестник „Галерия” ден преди официалното й съобщаване в парламента. Първото съмнение падна върху Тодор Тодоров – заместник изпълнителния директор на Агенцията и бивш консултант на ДАНС по времето на Алексей Петров. Засечено е вече от кои компютри е бъркано в масивите от документи по проверката за имотното състояние на вътрешния министър и скоро конкретните имена /съмненията са за двама души/ ще станат ясни.
Но пълзящата проверка на хора, верни на Бойко Борисов, била стигнала знаеш ли до кого … до Симеон Дянков!Той мрази Цветан Цветанов и в червата.
Сега е на седмото небе, че другият вицепремиер не може дъх да си поеме от несекващия картечен огън срещу него.
- Съботното шоу - „В джаза…”, предизвика взрив от отрицателни реакции в интернет, май някои пиари на Цветанов пресолиха манджата?...
- Е, как не?! Кой смахнат съветник реши, че ако вицепремиерът Цветанов бъде представен по телевизията в „човешка светлина” – като нежен баща, загрижен родител, мил съпруг и благодарен зет, това ще отклони общественото внимание от апартаментите, командировките и необяснимите харчлъци на семейство Цветанови?! Познавах като тийнейджър Сашко Сталийски покрай баща му, военния СДС министър Александър Сталийски /светла му памет!/, който в онези години, където и да седнеше в заведение, неизменно поръчваше да му пуснат песента „Сине, сине, ти си ангел мой…”. Не съм виждала Младши отдавна, чета и слушам, че бил станал голям бизнесмен – нищо чудно, беше будно и интелигентно момче, наследник е на стар род на интелектуалци.
Чудя се обаче защо Сталийски-син не вземе да направи на суетната си съпруга Вили Сечкова я дизайнерски бутик, я козметичен салон, я някоя художествена галерия - така ще пощади зрителите и ще запази фамилното си достойнство.
Ама така ли да продължаваме?! Ега ти държавата, в която изборът е между Цветан Цветанов и Алексей Петров! Насила ни разделиха на два лагера, на два фенклуба: цветановци и алексеевци, както навремето се деляхме на сини и червени. Разделиха се полицаите, ДАНС-аджиите, подслушвачите, къртиците, прокурорите, съдиите, социолозите, журналистите, преподавателите, бизнесмените, даже таксиджиите… А, бе, от ГЕРБ разделиха и бебетата:обявиха бебето на Цветанов за „свещено”, а пък нероденото бебе на Станишев - за „заченато в грях”…
- Бойко Борисов още в началото каза: “На война като на война”. Докога ще продължи войната между държавата и Трактора?
- В България има две държави: държавата на Цветан Цветанов и държавата на Алексей Петров. Те са в тежка и продължителна война. Колко продължителна?! Знам ли, до пълно изтощение на двете армии, май. Ватерло тепърва предстои. Заложници на жестоките битки сме всички ние. Заложници са икономиката, социалната защита, митниците, МВР, ДАНС, НАП, правителството, парламентът, съдът, прокуратурата… Държавата е в посттравматичен стрес: никой не се занимава с нищо друго освен със СРС-та и РЗС-та, седмицата се мери не по календара, а по пресконференциите на „Галерия” в сряда и на Яне Янев в петък – те задават дневния ред на обществото. „За първи път, откакто е на власт, правителството не е в състояние да произведе позитивни за общественото мнение събития”, отчитат социолозите. То губи инициативата в налагането на темите, проблемите и интерпретациите на случващото се в страната. Ефектът от икономическата конюнктура и политическите събития се отразява пряко в оценката за работата на министрите. Симеон Дянков продължава да бъде най-критикуваният министър, а индексът за дейността му запазва отрицателна стойност от - 22,3%. Но на кой му пука?! Никаква реакция на неумолимо нарастващите цени, увеличените сметки за ток, безработицата, агонията на здравната система, мизерията на пенсионерите, безпътицата на младите…
- Забеляза се раздвижване в лагера, подкрепящ Меглена Кунева за президент. Дори Слави Трифонов прекъсна отпуска си по болест и гостува в собственото си шоу, за да каже колко добър избор е тя?
- Една интересна подробност - седмичник съобщи, че Алексей Петров е наел адвокатката на Слави Трифонов, която щяла да вкара в съда всеки, дръзнал да каже или напише нещо нелицеприятно за Трактора. Е, освен взаимната им симпатия към Кунева, Доцента и Дългия май ще ги свързва и професионалната помощ на друга дама - Мария Даскалова. Ако продължим тънката червена линия, ще си припомним, че Слави Трифонов е чест гост в курорта “Слънчев ден” на члена на Националния съвет на БСП Георги Гергов, който е пръв приятел на Георги Първанов.Но да се върнем по същество: в социологическите проучвания култовият шоумен събира около 7-8% одобрение. Само че въобще не е задължително Слави да огрее със своята светлина рекламираната от него кандидатура. Популярността е като мъжката потентност - не можеш да я дадеш под наем, нито да я подариш другиму, не се предава и по полов път.Появата на Дългия е симптоматична. Екшънът обаче започна по-рано. Строгата, но справедлива редколегия на „Шоуто на Слави” покани на горещия стол в студиото на най-рейтинговата телевизия Меглена Кунева. Обичайно много критичните, остроумни и остри сценаристи /особено сърдитият интелектуалец Иван Кулеков/, бяха така нежно умилени, укротени и услужливи… та от толкова шербет хванах диабет. Този план беше задвижен почти по същото време, когато се е провела тайната правешка сбирка на сектата АБВ!
- Тайната правешка сбирка на сектата АБВ?! Това пък какво е?
- Президентът Първанов неотдавна събрал в луксозен хотелски комплекс в Правец членовете на своя експертен съвет и твърдото ядро на проекта АБВ плюс приближения на президента червен депутат Кирил Добрев, чиято сестра Мариана отговаря за програмата на държавния глава. Изненада за присъстващите били народните представители Мая Манолова и Ангел Найденов и най-вече говорителката на БСП Корнелия Нинова, която досега демонстрираше покорна вярност към лидера на социалистите Сергей Станишев. Впрочем бившата заместник-министърка на икономиката по време на тройната коалиция беше член на Борда на директорите на Международен панаир – Пловдив и уж бранеше интересите на държавата. Наскоро министър Трайчо Трайков съобщи, че Пловдивският окръжен съд е обявил за недействително увеличението на капитала на дружеството в полза на червения олигарх Георги Гергов и обяви, че ще бъдат дадени на прокурор всички, замесени в приватизацията на емблематичното изложение, маскирана като публично-частно партньорство. Така че войнстващата юристка Корнелия Д`Арк може да има интимни срещи с правосъдието.
Участниците в тайната завера са се развеселили на влизане, защото били помолени категорично да оставят мобилните си телефони при охраната. „Страх лозе пази”, както казва храбрият български народ. Всъщност защо досега не е изтекло нито едно СРС на президента, докато премиерът беше залят с неудобни записи от негови телефонни разговори? Ако Трактора е дистрибутор на флашките, както се смята от мнозина – тогава какво става:
той няма нищо в богатата си аудиотека за Първанов или не иска да пуска нищо за него по медиите… Интересен въпрос, нали?!
- Каква е била темата на срещата в култовия град Правец?
- Правешките анализатори са дискутирали политическата ситуация, икономическото дередже и президентските избори. Само пред най-близките си съратници отиващият си президент е споделил своя план да се подкрепи за президентската надпревара бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Идеята не е била приета с възторг, особено от земеделеца Личев, един от учредителите на АБВ.В късната есен на миналата година написахме в Bulgaria News, че снахата на комунистическия функционер Иван Пръмов предизвика спотаен шок в жълтата партийна централа – на „Врабча” научили, че тя е в отношения на взаимна симпатия с Алексей Петров и може да бъде подкрепена от ВИП затворника за кандидатпрезидентската надпревара. Царистите се бяха притеснили от честите срещи на Меглена Кунева с известния журналист Явор Дачков в ресторанта на сестра му в Чешкия център, в което по принцип няма нищо лошо, разбира се – Явор е добър политически анализатор. Но линкът към Трактора доста стъписа омаломощената жълта партия. Мнозина заподозряха наскоро, че любимката на Барозу е тайнствената дама в президентския екип на Алексей Петров.
- Каква е тук връзката с президента?
- Много интересна! Първанов знае, че няма потенциал да удържи победата на кандидат-президент, който не е от средите на БСП, самата Кунева пък би се компрометирала, ако бъде отявлено лансирана от него. Планът е по-сложен или поне авторите му си мислят така: идеята е Меглена Кунева да бъде издигната от дясното политическо пространство, да бъде умело лансирана от замаскирани президентски поддръжници и да бъде подкрепена на втория тур от леви избиратели, призовани от Георги Първанов да гласуват за „национално отговорна кандидатура” или нещо подобно.Много удобно на помощ на президента Първанов се притече... Стефан Софиянски и замисленото от него дясно обединение, което по собствените му думи ще се нарича ДА: десен алианс или демократичен алианс. ДА ще номинира Меглена Кунева като общ десен кандидат и ще търси широка подкрепа на всички, които са срещу ГЕРБ. Тези ентусиасти със сигурност са окрилени от последните социологически проучвания, според които 63% от анкетираните не биха одобрили кандидат-президент от управляващата партия. Разбира се, Костов няма да се включи в тази агитка и с марионетката си Мартин Димитров навярно ще пробутат на сцената отново Надежда Михайлова – дето се вика, тя само тези избори не е губила, така че смело може да се пробва! Пък и Костов има да й отмъщава за нейното предателство – Командира бави, но не забравя.
- И накрая, кажи какво се случва напоследък с бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова, с която сте съседки по офис?
- Някои си имат къщи в Гърция и Сингапур, ама не искат да се махнат от тази страна. И са прави. Къде другаде има такъв безплатен гювеч?! Тихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”. При последното изкупуване на акциите й в СИБанк от страна на белгийската банка КБС, Цветелина Бориславова получи 141 милиона лева. Можеше да прояви малко благотворителност и да направи нещо за културното издигане на софиянци безвъзмездно. Нали?! А тя се кани да вземе пари от Столичната община и за идеята си да се възстановят манастирите около София под името „Мала Света гора”. Споменатият проект за Западен парк е по Оперативна програма „Регионално развитие” в МРРБ, чийто министър Росен Плевнелиев е бил бизнес партньор с Иво Прокопиев и е от „квотата” на Бориславова в правителството - заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков …

Едно интервю на Валерия Калчева

В. Шоу


Дата: 03-03-2011 19:25

Читатели : 457

imageТихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”.

 

- Соня, през изминалата седмица пак стана особено актуална думата “къртица”. “Къртици” в ДАНС изнасят флашки със СРС-та, сега “къртици” в НАП изровиха ден преди официалното обявяване в парламента на информация за сметките на тъста и тъщата на министър Цветанов... Май скоро това ще се превърне в легитимна длъжност в номенклатурния списък на държавните чиновници?
- Да, така е, но не е толкова важно кои са издайниците, по-интересно е докъде ще доведат по-нататъшните действия на проверяващите органи. Дори фадромата Яне, помилван жалостиво от Трактора и устремен отново към чутовни подвизи, призна с половин уста, че Красимир Стефанов си е свършил добре работата според компетенциите, дадени му от закона, и горещият картоф вече е във врящия котел на прокуратурата. Да видим какво ще отсъдят там…
А Симеон Дянков, вместо да се занимава сериозно с проблемите на финансовата система, плете интриги. Миналата сряда в парламентарната група на ГЕРБ трескаво се питаха коя е “къртицата” в НАП, кой издаде информацията на вестник „Галерия” ден преди официалното й съобщаване в парламента. Първото съмнение падна върху Тодор Тодоров – заместник изпълнителния директор на Агенцията и бивш консултант на ДАНС по времето на Алексей Петров. Засечено е вече от кои компютри е бъркано в масивите от документи по проверката за имотното състояние на вътрешния министър и скоро конкретните имена /съмненията са за двама души/ ще станат ясни.
Но пълзящата проверка на хора, верни на Бойко Борисов, била стигнала знаеш ли до кого … до Симеон Дянков!Той мрази Цветан Цветанов и в червата.
Сега е на седмото небе, че другият вицепремиер не може дъх да си поеме от несекващия картечен огън срещу него.
- Съботното шоу - „В джаза…”, предизвика взрив от отрицателни реакции в интернет, май някои пиари на Цветанов пресолиха манджата?...
- Е, как не?! Кой смахнат съветник реши, че ако вицепремиерът Цветанов бъде представен по телевизията в „човешка светлина” – като нежен баща, загрижен родител, мил съпруг и благодарен зет, това ще отклони общественото внимание от апартаментите, командировките и необяснимите харчлъци на семейство Цветанови?! Познавах като тийнейджър Сашко Сталийски покрай баща му, военния СДС министър Александър Сталийски /светла му памет!/, който в онези години, където и да седнеше в заведение, неизменно поръчваше да му пуснат песента „Сине, сине, ти си ангел мой…”. Не съм виждала Младши отдавна, чета и слушам, че бил станал голям бизнесмен – нищо чудно, беше будно и интелигентно момче, наследник е на стар род на интелектуалци.
Чудя се обаче защо Сталийски-син не вземе да направи на суетната си съпруга Вили Сечкова я дизайнерски бутик, я козметичен салон, я някоя художествена галерия - така ще пощади зрителите и ще запази фамилното си достойнство.
Ама така ли да продължаваме?! Ега ти държавата, в която изборът е между Цветан Цветанов и Алексей Петров! Насила ни разделиха на два лагера, на два фенклуба: цветановци и алексеевци, както навремето се деляхме на сини и червени. Разделиха се полицаите, ДАНС-аджиите, подслушвачите, къртиците, прокурорите, съдиите, социолозите, журналистите, преподавателите, бизнесмените, даже таксиджиите… А, бе, от ГЕРБ разделиха и бебетата:обявиха бебето на Цветанов за „свещено”, а пък нероденото бебе на Станишев - за „заченато в грях”…
- Бойко Борисов още в началото каза: “На война като на война”. Докога ще продължи войната между държавата и Трактора?
- В България има две държави: държавата на Цветан Цветанов и държавата на Алексей Петров. Те са в тежка и продължителна война. Колко продължителна?! Знам ли, до пълно изтощение на двете армии, май. Ватерло тепърва предстои. Заложници на жестоките битки сме всички ние. Заложници са икономиката, социалната защита, митниците, МВР, ДАНС, НАП, правителството, парламентът, съдът, прокуратурата… Държавата е в посттравматичен стрес: никой не се занимава с нищо друго освен със СРС-та и РЗС-та, седмицата се мери не по календара, а по пресконференциите на „Галерия” в сряда и на Яне Янев в петък – те задават дневния ред на обществото. „За първи път, откакто е на власт, правителството не е в състояние да произведе позитивни за общественото мнение събития”, отчитат социолозите. То губи инициативата в налагането на темите, проблемите и интерпретациите на случващото се в страната. Ефектът от икономическата конюнктура и политическите събития се отразява пряко в оценката за работата на министрите. Симеон Дянков продължава да бъде най-критикуваният министър, а индексът за дейността му запазва отрицателна стойност от - 22,3%. Но на кой му пука?! Никаква реакция на неумолимо нарастващите цени, увеличените сметки за ток, безработицата, агонията на здравната система, мизерията на пенсионерите, безпътицата на младите…
- Забеляза се раздвижване в лагера, подкрепящ Меглена Кунева за президент. Дори Слави Трифонов прекъсна отпуска си по болест и гостува в собственото си шоу, за да каже колко добър избор е тя?
- Една интересна подробност - седмичник съобщи, че Алексей Петров е наел адвокатката на Слави Трифонов, която щяла да вкара в съда всеки, дръзнал да каже или напише нещо нелицеприятно за Трактора. Е, освен взаимната им симпатия към Кунева, Доцента и Дългия май ще ги свързва и професионалната помощ на друга дама - Мария Даскалова. Ако продължим тънката червена линия, ще си припомним, че Слави Трифонов е чест гост в курорта “Слънчев ден” на члена на Националния съвет на БСП Георги Гергов, който е пръв приятел на Георги Първанов.Но да се върнем по същество: в социологическите проучвания култовият шоумен събира около 7-8% одобрение. Само че въобще не е задължително Слави да огрее със своята светлина рекламираната от него кандидатура. Популярността е като мъжката потентност - не можеш да я дадеш под наем, нито да я подариш другиму, не се предава и по полов път.Появата на Дългия е симптоматична. Екшънът обаче започна по-рано. Строгата, но справедлива редколегия на „Шоуто на Слави” покани на горещия стол в студиото на най-рейтинговата телевизия Меглена Кунева. Обичайно много критичните, остроумни и остри сценаристи /особено сърдитият интелектуалец Иван Кулеков/, бяха така нежно умилени, укротени и услужливи… та от толкова шербет хванах диабет. Този план беше задвижен почти по същото време, когато се е провела тайната правешка сбирка на сектата АБВ!
- Тайната правешка сбирка на сектата АБВ?! Това пък какво е?
- Президентът Първанов неотдавна събрал в луксозен хотелски комплекс в Правец членовете на своя експертен съвет и твърдото ядро на проекта АБВ плюс приближения на президента червен депутат Кирил Добрев, чиято сестра Мариана отговаря за програмата на държавния глава. Изненада за присъстващите били народните представители Мая Манолова и Ангел Найденов и най-вече говорителката на БСП Корнелия Нинова, която досега демонстрираше покорна вярност към лидера на социалистите Сергей Станишев. Впрочем бившата заместник-министърка на икономиката по време на тройната коалиция беше член на Борда на директорите на Международен панаир – Пловдив и уж бранеше интересите на държавата. Наскоро министър Трайчо Трайков съобщи, че Пловдивският окръжен съд е обявил за недействително увеличението на капитала на дружеството в полза на червения олигарх Георги Гергов и обяви, че ще бъдат дадени на прокурор всички, замесени в приватизацията на емблематичното изложение, маскирана като публично-частно партньорство. Така че войнстващата юристка Корнелия Д`Арк може да има интимни срещи с правосъдието.
Участниците в тайната завера са се развеселили на влизане, защото били помолени категорично да оставят мобилните си телефони при охраната. „Страх лозе пази”, както казва храбрият български народ. Всъщност защо досега не е изтекло нито едно СРС на президента, докато премиерът беше залят с неудобни записи от негови телефонни разговори? Ако Трактора е дистрибутор на флашките, както се смята от мнозина – тогава какво става:
той няма нищо в богатата си аудиотека за Първанов или не иска да пуска нищо за него по медиите… Интересен въпрос, нали?!
- Каква е била темата на срещата в култовия град Правец?
- Правешките анализатори са дискутирали политическата ситуация, икономическото дередже и президентските избори. Само пред най-близките си съратници отиващият си президент е споделил своя план да се подкрепи за президентската надпревара бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Идеята не е била приета с възторг, особено от земеделеца Личев, един от учредителите на АБВ.В късната есен на миналата година написахме в Bulgaria News, че снахата на комунистическия функционер Иван Пръмов предизвика спотаен шок в жълтата партийна централа – на „Врабча” научили, че тя е в отношения на взаимна симпатия с Алексей Петров и може да бъде подкрепена от ВИП затворника за кандидатпрезидентската надпревара. Царистите се бяха притеснили от честите срещи на Меглена Кунева с известния журналист Явор Дачков в ресторанта на сестра му в Чешкия център, в което по принцип няма нищо лошо, разбира се – Явор е добър политически анализатор. Но линкът към Трактора доста стъписа омаломощената жълта партия. Мнозина заподозряха наскоро, че любимката на Барозу е тайнствената дама в президентския екип на Алексей Петров.
- Каква е тук връзката с президента?
- Много интересна! Първанов знае, че няма потенциал да удържи победата на кандидат-президент, който не е от средите на БСП, самата Кунева пък би се компрометирала, ако бъде отявлено лансирана от него. Планът е по-сложен или поне авторите му си мислят така: идеята е Меглена Кунева да бъде издигната от дясното политическо пространство, да бъде умело лансирана от замаскирани президентски поддръжници и да бъде подкрепена на втория тур от леви избиратели, призовани от Георги Първанов да гласуват за „национално отговорна кандидатура” или нещо подобно.Много удобно на помощ на президента Първанов се притече... Стефан Софиянски и замисленото от него дясно обединение, което по собствените му думи ще се нарича ДА: десен алианс или демократичен алианс. ДА ще номинира Меглена Кунева като общ десен кандидат и ще търси широка подкрепа на всички, които са срещу ГЕРБ. Тези ентусиасти със сигурност са окрилени от последните социологически проучвания, според които 63% от анкетираните не биха одобрили кандидат-президент от управляващата партия. Разбира се, Костов няма да се включи в тази агитка и с марионетката си Мартин Димитров навярно ще пробутат на сцената отново Надежда Михайлова – дето се вика, тя само тези избори не е губила, така че смело може да се пробва! Пък и Костов има да й отмъщава за нейното предателство – Командира бави, но не забравя.
- И накрая, кажи какво се случва напоследък с бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова, с която сте съседки по офис?
- Някои си имат къщи в Гърция и Сингапур, ама не искат да се махнат от тази страна. И са прави. Къде другаде има такъв безплатен гювеч?! Тихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”. При последното изкупуване на акциите й в СИБанк от страна на белгийската банка КБС, Цветелина Бориславова получи 141 милиона лева. Можеше да прояви малко благотворителност и да направи нещо за културното издигане на софиянци безвъзмездно. Нали?! А тя се кани да вземе пари от Столичната община и за идеята си да се възстановят манастирите около София под името „Мала Света гора”. Споменатият проект за Западен парк е по Оперативна програма „Регионално развитие” в МРРБ, чийто министър Росен Плевнелиев е бил бизнес партньор с Иво Прокопиев и е от „квотата” на Бориславова в правителството - заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков …

Едно интервю на Валерия Калчева

В. Шоу


Дата: 03-03-2011 19:25

Читатели : 457

imageТихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”.

 

- Соня, през изминалата седмица пак стана особено актуална думата “къртица”. “Къртици” в ДАНС изнасят флашки със СРС-та, сега “къртици” в НАП изровиха ден преди официалното обявяване в парламента на информация за сметките на тъста и тъщата на министър Цветанов... Май скоро това ще се превърне в легитимна длъжност в номенклатурния списък на държавните чиновници?
- Да, така е, но не е толкова важно кои са издайниците, по-интересно е докъде ще доведат по-нататъшните действия на проверяващите органи. Дори фадромата Яне, помилван жалостиво от Трактора и устремен отново към чутовни подвизи, призна с половин уста, че Красимир Стефанов си е свършил добре работата според компетенциите, дадени му от закона, и горещият картоф вече е във врящия котел на прокуратурата. Да видим какво ще отсъдят там…
А Симеон Дянков, вместо да се занимава сериозно с проблемите на финансовата система, плете интриги. Миналата сряда в парламентарната група на ГЕРБ трескаво се питаха коя е “къртицата” в НАП, кой издаде информацията на вестник „Галерия” ден преди официалното й съобщаване в парламента. Първото съмнение падна върху Тодор Тодоров – заместник изпълнителния директор на Агенцията и бивш консултант на ДАНС по времето на Алексей Петров. Засечено е вече от кои компютри е бъркано в масивите от документи по проверката за имотното състояние на вътрешния министър и скоро конкретните имена /съмненията са за двама души/ ще станат ясни.
Но пълзящата проверка на хора, верни на Бойко Борисов, била стигнала знаеш ли до кого … до Симеон Дянков!Той мрази Цветан Цветанов и в червата.
Сега е на седмото небе, че другият вицепремиер не може дъх да си поеме от несекващия картечен огън срещу него.
- Съботното шоу - „В джаза…”, предизвика взрив от отрицателни реакции в интернет, май някои пиари на Цветанов пресолиха манджата?...
- Е, как не?! Кой смахнат съветник реши, че ако вицепремиерът Цветанов бъде представен по телевизията в „човешка светлина” – като нежен баща, загрижен родител, мил съпруг и благодарен зет, това ще отклони общественото внимание от апартаментите, командировките и необяснимите харчлъци на семейство Цветанови?! Познавах като тийнейджър Сашко Сталийски покрай баща му, военния СДС министър Александър Сталийски /светла му памет!/, който в онези години, където и да седнеше в заведение, неизменно поръчваше да му пуснат песента „Сине, сине, ти си ангел мой…”. Не съм виждала Младши отдавна, чета и слушам, че бил станал голям бизнесмен – нищо чудно, беше будно и интелигентно момче, наследник е на стар род на интелектуалци.
Чудя се обаче защо Сталийски-син не вземе да направи на суетната си съпруга Вили Сечкова я дизайнерски бутик, я козметичен салон, я някоя художествена галерия - така ще пощади зрителите и ще запази фамилното си достойнство.
Ама така ли да продължаваме?! Ега ти държавата, в която изборът е между Цветан Цветанов и Алексей Петров! Насила ни разделиха на два лагера, на два фенклуба: цветановци и алексеевци, както навремето се деляхме на сини и червени. Разделиха се полицаите, ДАНС-аджиите, подслушвачите, къртиците, прокурорите, съдиите, социолозите, журналистите, преподавателите, бизнесмените, даже таксиджиите… А, бе, от ГЕРБ разделиха и бебетата:обявиха бебето на Цветанов за „свещено”, а пък нероденото бебе на Станишев - за „заченато в грях”…
- Бойко Борисов още в началото каза: “На война като на война”. Докога ще продължи войната между държавата и Трактора?
- В България има две държави: държавата на Цветан Цветанов и държавата на Алексей Петров. Те са в тежка и продължителна война. Колко продължителна?! Знам ли, до пълно изтощение на двете армии, май. Ватерло тепърва предстои. Заложници на жестоките битки сме всички ние. Заложници са икономиката, социалната защита, митниците, МВР, ДАНС, НАП, правителството, парламентът, съдът, прокуратурата… Държавата е в посттравматичен стрес: никой не се занимава с нищо друго освен със СРС-та и РЗС-та, седмицата се мери не по календара, а по пресконференциите на „Галерия” в сряда и на Яне Янев в петък – те задават дневния ред на обществото. „За първи път, откакто е на власт, правителството не е в състояние да произведе позитивни за общественото мнение събития”, отчитат социолозите. То губи инициативата в налагането на темите, проблемите и интерпретациите на случващото се в страната. Ефектът от икономическата конюнктура и политическите събития се отразява пряко в оценката за работата на министрите. Симеон Дянков продължава да бъде най-критикуваният министър, а индексът за дейността му запазва отрицателна стойност от - 22,3%. Но на кой му пука?! Никаква реакция на неумолимо нарастващите цени, увеличените сметки за ток, безработицата, агонията на здравната система, мизерията на пенсионерите, безпътицата на младите…
- Забеляза се раздвижване в лагера, подкрепящ Меглена Кунева за президент. Дори Слави Трифонов прекъсна отпуска си по болест и гостува в собственото си шоу, за да каже колко добър избор е тя?
- Една интересна подробност - седмичник съобщи, че Алексей Петров е наел адвокатката на Слави Трифонов, която щяла да вкара в съда всеки, дръзнал да каже или напише нещо нелицеприятно за Трактора. Е, освен взаимната им симпатия към Кунева, Доцента и Дългия май ще ги свързва и професионалната помощ на друга дама - Мария Даскалова. Ако продължим тънката червена линия, ще си припомним, че Слави Трифонов е чест гост в курорта “Слънчев ден” на члена на Националния съвет на БСП Георги Гергов, който е пръв приятел на Георги Първанов.Но да се върнем по същество: в социологическите проучвания култовият шоумен събира около 7-8% одобрение. Само че въобще не е задължително Слави да огрее със своята светлина рекламираната от него кандидатура. Популярността е като мъжката потентност - не можеш да я дадеш под наем, нито да я подариш другиму, не се предава и по полов път.Появата на Дългия е симптоматична. Екшънът обаче започна по-рано. Строгата, но справедлива редколегия на „Шоуто на Слави” покани на горещия стол в студиото на най-рейтинговата телевизия Меглена Кунева. Обичайно много критичните, остроумни и остри сценаристи /особено сърдитият интелектуалец Иван Кулеков/, бяха така нежно умилени, укротени и услужливи… та от толкова шербет хванах диабет. Този план беше задвижен почти по същото време, когато се е провела тайната правешка сбирка на сектата АБВ!
- Тайната правешка сбирка на сектата АБВ?! Това пък какво е?
- Президентът Първанов неотдавна събрал в луксозен хотелски комплекс в Правец членовете на своя експертен съвет и твърдото ядро на проекта АБВ плюс приближения на президента червен депутат Кирил Добрев, чиято сестра Мариана отговаря за програмата на държавния глава. Изненада за присъстващите били народните представители Мая Манолова и Ангел Найденов и най-вече говорителката на БСП Корнелия Нинова, която досега демонстрираше покорна вярност към лидера на социалистите Сергей Станишев. Впрочем бившата заместник-министърка на икономиката по време на тройната коалиция беше член на Борда на директорите на Международен панаир – Пловдив и уж бранеше интересите на държавата. Наскоро министър Трайчо Трайков съобщи, че Пловдивският окръжен съд е обявил за недействително увеличението на капитала на дружеството в полза на червения олигарх Георги Гергов и обяви, че ще бъдат дадени на прокурор всички, замесени в приватизацията на емблематичното изложение, маскирана като публично-частно партньорство. Така че войнстващата юристка Корнелия Д`Арк може да има интимни срещи с правосъдието.
Участниците в тайната завера са се развеселили на влизане, защото били помолени категорично да оставят мобилните си телефони при охраната. „Страх лозе пази”, както казва храбрият български народ. Всъщност защо досега не е изтекло нито едно СРС на президента, докато премиерът беше залят с неудобни записи от негови телефонни разговори? Ако Трактора е дистрибутор на флашките, както се смята от мнозина – тогава какво става:
той няма нищо в богатата си аудиотека за Първанов или не иска да пуска нищо за него по медиите… Интересен въпрос, нали?!
- Каква е била темата на срещата в култовия град Правец?
- Правешките анализатори са дискутирали политическата ситуация, икономическото дередже и президентските избори. Само пред най-близките си съратници отиващият си президент е споделил своя план да се подкрепи за президентската надпревара бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Идеята не е била приета с възторг, особено от земеделеца Личев, един от учредителите на АБВ.В късната есен на миналата година написахме в Bulgaria News, че снахата на комунистическия функционер Иван Пръмов предизвика спотаен шок в жълтата партийна централа – на „Врабча” научили, че тя е в отношения на взаимна симпатия с Алексей Петров и може да бъде подкрепена от ВИП затворника за кандидатпрезидентската надпревара. Царистите се бяха притеснили от честите срещи на Меглена Кунева с известния журналист Явор Дачков в ресторанта на сестра му в Чешкия център, в което по принцип няма нищо лошо, разбира се – Явор е добър политически анализатор. Но линкът към Трактора доста стъписа омаломощената жълта партия. Мнозина заподозряха наскоро, че любимката на Барозу е тайнствената дама в президентския екип на Алексей Петров.
- Каква е тук връзката с президента?
- Много интересна! Първанов знае, че няма потенциал да удържи победата на кандидат-президент, който не е от средите на БСП, самата Кунева пък би се компрометирала, ако бъде отявлено лансирана от него. Планът е по-сложен или поне авторите му си мислят така: идеята е Меглена Кунева да бъде издигната от дясното политическо пространство, да бъде умело лансирана от замаскирани президентски поддръжници и да бъде подкрепена на втория тур от леви избиратели, призовани от Георги Първанов да гласуват за „национално отговорна кандидатура” или нещо подобно.Много удобно на помощ на президента Първанов се притече... Стефан Софиянски и замисленото от него дясно обединение, което по собствените му думи ще се нарича ДА: десен алианс или демократичен алианс. ДА ще номинира Меглена Кунева като общ десен кандидат и ще търси широка подкрепа на всички, които са срещу ГЕРБ. Тези ентусиасти със сигурност са окрилени от последните социологически проучвания, според които 63% от анкетираните не биха одобрили кандидат-президент от управляващата партия. Разбира се, Костов няма да се включи в тази агитка и с марионетката си Мартин Димитров навярно ще пробутат на сцената отново Надежда Михайлова – дето се вика, тя само тези избори не е губила, така че смело може да се пробва! Пък и Костов има да й отмъщава за нейното предателство – Командира бави, но не забравя.
- И накрая, кажи какво се случва напоследък с бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова, с която сте съседки по офис?
- Някои си имат къщи в Гърция и Сингапур, ама не искат да се махнат от тази страна. И са прави. Къде другаде има такъв безплатен гювеч?! Тихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”. При последното изкупуване на акциите й в СИБанк от страна на белгийската банка КБС, Цветелина Бориславова получи 141 милиона лева. Можеше да прояви малко благотворителност и да направи нещо за културното издигане на софиянци безвъзмездно. Нали?! А тя се кани да вземе пари от Столичната община и за идеята си да се възстановят манастирите около София под името „Мала Света гора”. Споменатият проект за Западен парк е по Оперативна програма „Регионално развитие” в МРРБ, чийто министър Росен Плевнелиев е бил бизнес партньор с Иво Прокопиев и е от „квотата” на Бориславова в правителството - заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков …

Едно интервю на Валерия Калчева

В. Шоу


 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - purchase backlinks backlinks service
26.09.2011 02:39
back link service how to seo <a href=http://xrumerservice.org>backlink tool</a> buying backlinks
цитирай
2. анонимен - With laden strapping riding.
02.11.2012 03:28
A <a href=http://genericvytorin.webstarts.com/>info on vytorin</a> half decreed <a href=http://tricorgeneric.webs.com/>tricor services</a> lugging trance <a href=http://zetiacoupons.webs.com/>what tier is zetia</a> enhance leather tongue.
цитирай
3. анонимен - There personally backup leading domed infiltrate done?
02.11.2012 23:46
Isabeau <a href=http://tricorgeneric.org/>tricor atrial fibrillation</a> consistency allowing arrested.
цитирай
4. анонимен - Spit bedside domesticated slithering throw dance.
03.11.2012 15:04
Opposite <a href=http://duloxetinecymbalta.com/>what if cymbalta not working</a> foil devil ale?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587637
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930