Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2011 11:13 - ПЪРВАНОВ:МИШО БИРАТА НЕ МИ БЕШЕ НИКАКЪВ ПРИЯТЕЛ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
-1



Първанов: Мишо Бирата не ми беше никакъв приятел 04.04.2011 г. 10:46 ч. image image image
 

"Не съм знаел какъв е бизнесът на Михов, още по-малко съм знаел какъв е проблемът. Възможно е да се е оплаквал от натиск, както всички други се оплакват". Това заяви пред БТВ президентът Георги Първанов по повод връзките си с починалия пред дни бизнесмен Михаил Михов, който стана известен като Мишо Бирата покрай изтеклите от МВР телефонни разговори на шефа на митниците Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов. Първанов, чиито съветник Сашо Пенов беше адвокат на Михов по делото за отнемане на лиценца на бирената му фабрика каза още: "Припомням, че ако прочетете записа на разговора на премиера Борисов с Ваньо Танов, ще ви стане ясно кой какъв ангажимент е поемал. Премиерът казва: аз съм поел ангажимент. Тези записи се твърди, че са манипулирани, което означава, че са презаписани. Никой не е излязъл да опровергае съдържанието на записите. Искам прокуратурата много отчетливо да каже кой е в основата".

 

По повод уволнението на Пенов, заради връзките му с Михов Първанов заяви: "Ако аз съм го изпратил там мислите ли, че бих го уволнил. Аз искам да се поддържа нещо, което съм наложил преди 10 години, нито един от моите съветници да не влиза в каквато и да е обвързаност. Ако има някакъв професионален проблем, аз трябва да бъда информиран".

Попитан дали Михаил Михов му се е обаждал да се оплаква, че е репресиран от митниците, както твърди премиерът Борисов, Първанов отговори, че когато ходел на мач много хора отивали при него и всеки се оплаквал.

Президентът опроверга връзките си с Михаил Михов, като каза, че той не му е никакъв приятел и го познавал само като добър ръководител на баскетбола.

По повод имотно си състояние, което също е обект на внимание, Първанов заяви, че притежава апартамент от 62 квадрата в Красна поляна, а синът му си е купил апартамент, като преди това е теглил кредит от 90 000 евро. Президентът подчерта, че става дума за скъпо закупен апартамент, който не е като апартаментите на Цветанов, който е декларирал, че ги е закупил на нереално ниски цени.  Първанов беше категоричен, че е нелепо точно Цветанов да го обвинява за притежаване на апартаменти.

Първанов нападна Цветанов и във връзка с провала му в борбата срещу организираната престъпност. Президентът обясни, че когато по време на Консултативния съвет за национална сигурност е попитал Цветанов дали се подслушват босовете на престъпността, отговорът бил: "Не, защото е трябвало да се подслушват преди 15 години, сега са чисти бизнесмени". В тази връзка Първанов заяви: „Аз твърдя, че не са такива. Няма резон в това да се подслушват 10 000 или 15 000 души, чиито профил не се знае, никой не знае кои са тези хора, а тези, които са ядрото на организираната престъпност те да са недосегаеми, реално това се получава. Въпросът защо, трябва да бъде зададен на управляващите".

По повод връзките си с Алексей Петров, президентът заяви, че този, който активно е кореспондирал и вероятно още го прави с бившия съветник в ДАНС е неговият бивш приятел от спортните години и настоящ премиер.

Първанов коментира предстоящите президентски избори, като каза, че вместо да се правят договорки и да се търсят коалиционни споразумения е по-добре партиите да намерят силни фигури. Президентът прогнозира, че на изборите може би ще има радикализация. Според него тези избори ще бъдат за или против правителството на ГЕРБ и ще бъде истинският референдум.

На въпрос дали иска да стане премиер, Първанов отговори, че със сигурност един по-активен премиер и по-подготвен, щеше да се обади, да се включи много активно в дискусията за идеята за конкурентоспособност.

Той каза още: "Искам бъдещият премиер, бъдещото мнозинство на тях да им се остави едно нормално наследство, за съжаление не става така. Защото вътре не се реализира нито една от големите антикризисни мерки, които самото правителство предложи. Ние не правим нищо, ние сме на автопилот, когато става въпрос за борба с кризата".

За бъдещето на движението си АБВ, Първанов заяви, че първата цел е производство на политика, наука, образование, енергийна политика, второ, подготовка на кадри и даде да се разбере, че формацията ще се готви за следващите парламентарни избори.



Тагове:   интервю,   бТВ,   президент,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1584427
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031