Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2012 20:47 - СИМЕОН ДЯНКОВ Е МИНИСТЪР С ПРЕВИЛЕГИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ!
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 2586 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СИМЕОН ДЯНКОВ Е МИНИСТЪР С ПРЕВИЛЕГИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ! СЛИВЕН ДНЕС И УТРЕ online новини, коментари, интервюта, репортажи от Сливен, България и света RSS Кандидатстудентско лято 2012 г. „Политически възход на българската държава при цар Симеон” – Бисери Симеон Дянков е министър с привилегии и безнаказаност! 27 юли             Rate This

 

Задава се ценови шок с рязко и необратимо поскъпване на живота! Зимата на 1996 година ще е песен в сравнение с предстоящата!

 

Инфлацията настъпва – цените скачат неудържимо без шанс да се върнат към предишните си нива!

 

За нормален живот на един българин са нужни 547 лева сочи последното проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за периода април-юни, каза по Би Ти Ви председателят на синдиката Пламен Димитров. Тази сума включва само разходите за храна, за сметки и дрехи.

 

Една трета от населението на страната живее под прага на бедността! Една трета!

 

Тепърва предстои да се проучи как ще се отрази шоковото поскъпване на тока в началото на този месец. А тепърва цените на храни, сметки и дрехи тръгват нагоре!

 

Докато цената на петрола пада, у нас бензина и дизела поскъпват с незнайно как изчислени стойности! След вдигнатия ток, скока на цените на вода и природен газ, нелогичното поскъпване на бензина ще увеличи бедността и мизерията неимоверно много!

 

Финансовият министър Симеон Дянков обяви по БНТ, че лесно може да вдигнат доходите с 30 на сто популистки, за да спечели ГЕРБ парламентарните избори през 2013 г., но държавата ще издържи година и ще фалира.

 

Според Дянков подобни решения за били взимани във фалирали страни като Гърция, Словакия, Словения, Португалия и Кипър. Всяка една от тях е била управлявана от социалистическо правителство преди това, посочи финансовият министър.

 

Каква е връзката, че в цитираните държави са управлявали социалисти, след като именно социалистите оставиха на Дянков 8 милиарда, който той профука без да му мигне окото!

 

„Три години сме се борили да стигнем до този балансиран бюджет в средата на 2012 г. и вече от една страна имаме повече финансов ресурс, можем да мислим как да увеличаваме заплати и пенсии, а от друга страна ни трябваха близо три години да стегнем и да сме убедени, че има пълна прозрачност по какъв начин се харчат парите в държавната администрация и въобще от бюджета”, каза Дянков.

 

Луд ли е този човек или нас взема за луди? Да замразиш три години пенсии на над 2 милиона пенсионери, и заплати, само за да изхарчиш 8 милиарда неизвестно за какво точно и да говориш за прозрачност – не мога да намеря думи, с които да окачествя подобно безочие!

 

Независимо от оптимизма на Дянков и сие, Европейската централна банка не е склонна засега да препоръча България да стане член на еврозоната написа Йосиф Аврамов.

 

„С идването си на власт през 2009 г. правителството на ГЕРБ обяви за цел № 1 присъединяването към валутния механизъм и към еврозоната, като за целта безуспешно укри от Евростат част от бюджетния дефицит и не разплати над 1,5 млрд. лв. към бизнеса /в средата на юни неразплатените задължения на фиска отново не бяха малки – 360 млн. лв./. Евростат не пропусна тази лъжа на Симеон Дянков…

 

…На сайта на МФ са публикувани като приложение т.нар. числови критерии за членство в еврозоната

 

Европейската централна банка опроверга данните, публикувани в сайта на МФ. За пореден път се разигра приказката за лъжливото овчарче, като в неговата роля несъмнено е министърът на финансите Симеон Дянков.

 

Да не говорим, че МФ би трябвало да очаква по-критичен тон от ЕЦБ, тъй като от ведомството се опитаха да похарчат Сребърния фонд…

 

Разликата между българското съобщение и английския му превод също е нещо, което не бива да се допуска от официална институция като МФ. В българското съобщение, респективно в сайта, заглавието е, че България изпълнява “всички числови” критерии, а в английския превод пише “всички” критерии. За изясняване на този казус, който за пореден път излага нашата страна, е необходимо да се посочат какви са критериите, които изпълнява България.

 

Инвестиция от 10 или 12 млн. лв. за срок от три години за всички исторически обекти в България може да си позволи държавата, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на форум в Белоградчик, посветен на развитието на област Видин.

 

Във време, в което се събират пари за животоспасяващи операции на деца и млади хора с изпращане на SMS-и, Дянков хвърля пари за исторически обекти!

 

Днес, на 26 юли почина Дани, чиято снимка и призив за помощ стоя на сайта „Хроники”!

 

Едно слънчево момче не успя да познае младостта и обичта, защото бе покосено от левкемията!

 

„Сделката с продажбата на петгодишните правителствени облигации е неочаквано изключително изгодна. Това каза за предаването „Метроном” на Радио „Фокус”-Пирин икономистът проф. Чавдар Николов. По думите му прогнозите са били с лихва между 4 и 5 %, на по-малко не би могло да се разчита. „Аз продължавам да твърдя, че всички тези неща трябваше да се случват по-рано, а не да треперим до последния момент. Както и да ме убеждават, как били избрали момента след изборите в Гърция, все едно са знаели те какъв изход ще имат. Симеон Дянков се готвеше да посегне на Сребърния фонд, тихомълком изхарчи голяма част от фискалния резерв, така че емисията на този заем беше неизбежна. Следващата година ще имаме още един заем, за да си платим другите плащания по падежите, които също са над 900 милиона”, каза проф. Николов. Според него големият въпрос, на който трябва да се търси отговор в момента, е къде се намира българската икономика, а не какво говори или прави финансовият министър Симеон Дянков.

„Българската икономика, благодарение на цялата концепция, която беше приложена, аз я наричам „паричната диета”, се оказа на дъното на кризата вече четвърта година. Няма и никакви перспективи за излизане. В това отношение, без излизане от кризата, Симеон Дянков е прав, че не може да се мисли за увеличаване на доходите. Защо обаче не излизаме от кризата, е резултат от неговите усилия, защото не слушаше много леви и десни икономисти. Ние всички препоръчвахме при една криза в икономиката да се вкарат пари с оглед на ниската задлъжнялост на България”, каза икономистът. Той заяви, че финансовият министър е трябвало да сключи още заеми, да вкара пари в икономиката и да се измъкнем постепенно. „Така щяхме да посрещаме тези всички падежи на по-добро благосъстояние”, категоричен бе проф. Николов.

 

Светът вярвал на България след сделката с еврооблигациите! А светът наясно ли е, че в България умират деца поради финансова невъзможност да се лекуват, светът наясно ли е, че в България над два милиона пенсионери гладуват,, че една трета от населението едва си купува малко, но недостатъчно храна и няма възможност да се лекува?

 

Отгоре България била опасана в пръстени от магистрали – хвали се премиерът, а защо не снижи хеликоптерът, който ползва като такси и да погледне все повече разширяващите се гробища?!

 

Финансистът Дянков вече трета година продължава да прави каквото си иска,

 

не се съобразява с парламента, говори предимно когато го удря на самохвалство!

 

Предупрежденията на проф. Димитър Иванов, изказани в интервю пред Сашо Диков от Канал 3 на 31 май т. г. дълго време бяха на първа страница на сайта „Хроники” във видеосекцията. Мнозина прослушаха и прочетоха това интервю, в което проф. Димитър Иванов прогнозира ръст на инфлацията, ценови шокове на енергоносители, храни, услуги и медикаменти.

 

Икономическата политика на Симеон Дянков поставя българската икономика на колене! – предупреди проф. Иванов.

„Нещата са много тревожни в световната икономика, в европейската – заяви проф. Иванов. – Ето акциите днес се срутват… България не е изолиран остров и нещата са много тревожни и за нашата страна, особено на фона на факта, че ние сме в една предизборна кампания… „

„Единственият инструмент, който досега се предлагаше беше намаляване на заплати, намаляване на пенсии, уволняване на …редуциране на администрация, но това не води до изплащане на дълговете, това води до задълбочаване на мизерията. Видяхме го как реагираха избирателите в маса страни…У нас нещата се представят по доста перверзен и превратен вид…Зад всяка една моя дума има факти, които са още по-страшни от това, което говоря…” – заяви проф. Димитър Иванов в студиото на Канал 3.

 

Целият текст на предупредителното интервю на проф. Иванов към Симеон Дянков може да видите тук.

 

В същото време на 13 юли четейки стенограмата от заседанието на парламента попаднах на следния диалог:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА:… Процедура – господин Миков.

МИХАИЛ МИКОВ (КБ): Благодаря Ви, уважаема госпожо председател.

Аз конкретно ще мотивирам, но ще Ви помоля и по-общо накрая, да засилите Вашия контрол по отношение основанията, на които министрите отсъстват от парламентарен контрол. Всъщност в предния парламент се искаше точна справка и посочване на основанието.

Какво се получава? Миналият четвъртък – 5 юли, седящият до Вас и ръководещ заседанието господин Шопов информира Народното събрание, че министър Дянков няма да участва в петъчния контрол, поради отпуск. Какво беше моето, на гражданите от Видинска област и гр. Белоградчик учудване, когато той пристигна с правителствения хеликоптер в Белоградчик. Или министър Дянков е излъгал премиера, че има някакви важни държавни дела, за да ползва правителствения хеликоптер, или е излъгал Народното събрание, че е в отпуск, а той изпълнява някаква важна държавна задача.

Моля Ви, специално в този случай да вземете отношение: отразено е на сайта, че отсъства поради отпуск, в стенограмата от четвъртък, господин Шопов прочете, че той е в отпуск и затова няма да участва в петъчното заседание. Ако е бил в отпуск, как на другия ден е ползвал правителствения хеликоптер? Това е много сериозен случай на злоупотреба с власт! Или е излъгал министър-председателя, че финансовият министър работи, или е излъгал Народното събрание, че е в отпуск.

Аз Ви моля да вземете отношение по този въпрос, но по принцип, да накарате министрите точно да посочват основанията, мястото, ангажиментите, за да се знае това. Не може да казва пред Народното събрание, че е в отпуск и да ползва в отпуск правителствения хеликоптер. Не може да казва на премиера, че отива по важни държавни дела и да ползва хеликоптера, а да е в отпуск.

Този случай е изключително скандален и аз Ви моля, Вие лично да се заемете, да го проверите, да запознаете Народното събрание какво е станало и как министър в отпуск ползва правителствения хеликоптер и харчи десетки хиляди левове. Благодаря Ви.

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Господин Миков, ще направя това, за което ме молите, но имам ли Вашето съгласие да предложа на народните представители и гражданите на какви основания и поради какви причини са отсъствали министри от тройната коалиция, защото в стенограмите всичко ясно е казано, а както е известно, чета много внимателно?

МИХАИЛ МИКОВ (встрани от микрофоните): Аз съм писал най-подробно.

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Какво сте писали? Справете се с протоколите и стенограмите, за да видите там поради какви причини и как са отсъствали министри на предходния кабинет. Вие твърдите, че всичко е било много точно, ювелирно, на основание правилника. Ще съжалявате, когато ги извадя тези данни, господин Миков. (Реплика от народния представител Михаил Миков.)

 

Няма грешка – за парламента Дянков е в отпуск, а за да се вози в правителствения хеликоптер е налице!

 

Знаем ли колко пъти пътува Дянков до Щатите и пътуванията му бяха ли съобразени с вземане на отпуск?

 

Винаги ли тези пътувания бяха за негова лична сметка, или се оформяха като служебни?

 

Все пак има правило колко пъти за година може да се взема наличния отпуск от един държавен служител. Дали Симеон Дянков е спазил тези правила?

 

Взема заплата за финансов министър, а прави каквото му скимне!

 

Министърът на финансите Симеон Дянков бе на посещение на разкопките край бургаския квартал „Сарафово”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас.

 

Дянков взе под крилото на министерството си двореца в Кричим?! И се зае да проучва ловът на лопатари, като че ли му влиза в задълженията!

 

Парламентът на Чехия гласува за въвеждането на данък върху богатите, в България богатите се ползват с протекциите на властта.

 

От 1 януари 2013 година в Чехия ще бъде въведен „данък солидарност” – гражданите, които печелят над 100 000 крони месечно, ще трябва да плащат нов допълнителен данък от 7 на сто.

 

В България с промените на Закона за горите се нанесоха загуби в милиони на общините, на държавата и всичко  бе нагласено в полза на концесионерите!

 

В същото време общините очакват пари за ремонт на общинските пътища, защото България не се състои само от магистрали!

 

Симеон Дянков – работа на дребно и на празни обороти

 

Донос, опит за дискредитация на бившия президент, Георги Първанов, въртене на празни обороти, министърът на финансите си уреди да се занимава с неща, които изобщо не влизат в служебните му задължения! И то докато получава висока заплата от данъците на нас, данъкоплатците!

 

Ето какво заявява на правителствено заседание Дянков след като съдът присъди двореца в Кричим на държавата:

 

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Стенографски запис!

ЗАСЕДАНИЕ

на Министерския съвет

11 юли 2012 г.

 

Заседанието започна в 8.45 часа и беше ръководено от министър-председателя Бойко Борисов.

==========================

Точка 10

Проект на Решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имоти – публична държавна собственост, на Министерството на финансите

СИМЕОН ДЯНКОВ: Това досега е било собственост на УБО, а след това на НСО. Т. нар. дворец „Кричим“, временно преминава към Министерството на финансите, за да може финансово да се управлява добре. Имах възможност преди два дни да посетя мястото, така че да започне моят екип да работи там.

Събрахме информация доколко се е посещавало. В последните пет години единственият държавник, посещавал двореца „Кричим“, е бившият президент Първанов. Поръчал съм и проверка дали просто е снимал лопатарите, защото там не може да се прави лов от 30 години, става въпрос по закон, и е интересно защо са били тези посещения.

Преди това, всъщност, най-често го е посещавала Людмила Живкова и има доста разписи по какъв начин цялото село е ходило да й помага да лови.

Между другото, връзката с Министерството на финансите освен ролята на временен домакин е, че всъщност там есенно време са били разписвани на работни срещи голяма част от държавните бюджети в началото на миналия век.

БОЙКО БОРИСОВ: Предоставя се на Министерството на финансите, за да може да се грижи. Там може да се подготви и максимално да се пази и в същото време при толкова пари, които държавата дава всяка година за него, да може да се използва по някакъв начин – дали за изложби, дали за подписване на договори или нещо от този род, когато имате. Отговорен за него е Дянков.

Това е едно прекрасно място и аз съм бил там преди 10-тина години, 12 може би, когато царят дойде точно, и оттогава не съм го виждал, но беше уникално.

СИМЕОН ДЯНКОВ: Запазено е много добре, всъщност. НСО и УБО са се грижили добре за него, така че исторически е запазено много добре и точно смятаме да го използваме за исторически конференции. Там, между другото, Борис ІІІ е скъсал заповедта за депортация на евреите през 1943 година. Александър Стамболийски през 23-та година се опитал да се добере до там преди да го убият и са го хванали близко до това място, така че е важно за българската история.

БОЙКО БОРИСОВ: Приема се точка 10.

 

Дянков се прави на агент 007, заявява, че ще прави в Кричим „исторически конференции” на правителството! Нали всичко на това правителство е историческо и щяло да влезе в учебника по история?

 

Той е Фигаро, той е какво ли не?!

 

Дянков проверява в заведенията кой пуши и кой спазва закона, той предлага да се създадат Съединени европейски щати, тъй като според него кризата показва, че липсата на общи институции е проблем и спънка, които водят до загуба на конкурентоспособност спрямо САЩ, Китай, Индия, Япония, Русия и Бразилия!

 

Спира държавните субсидии за БДЖ, без да го е грижа какво ще последва!

 

Митничари протестираха в потрес от своеволията на финансовия министър Симеон Дянков да ги мести от София в Русе. Самият Дянков до този момент не е дал основателни причини за преместването на Агенция „Митници” в Русе, но е споменал, че това ще доведе до облагородяване на региона?!

 

Служителите от Централното митническо управление на Агенция „Митници” се обявиха против административната реформа, която предвижда преместването им в други градове на страната. “Считаме, че подготвените промени в нормативната база противоречат на основи принципи – конкурсния принцип, залегнал в закона за държавния служител, или принципа за стабилитета на същия този държавния служител.

 

Потъпкват се изконни човешки и граждански права, гарантирани от Конституцията на Република България – правото на достоен живот, правото на труд, правото на свободен избор, се казва в отворено писмо на служителите на митниците, адресирано до всички митници и множество институции и чрез него служителите в Централно митническо управление търсят подкрепа от колегите си в държавната администрация”, се казва в обръщение на служителите.

 

“Грубо се погазват правата на бременните и майките с малки деца. Драмата за семействата и близките ни трудно може да се опише”, се казва още в обръщението.

 

“Властта действа от позицията на силния, игнорирайки основни демократични принципи като чуваемост, откритост и диалогичност. Липсват всякакви компесаторни механизми за засегнатите служители”, твърдят митническите служители.

 

Според тях преместването на централните администрации би довело до пълна подмяна на служителите, които досега са работили в тях, с нови и неопитни и хора, които няма да бъде достатъчно да имат завършено висше образование, но ще трябва и много бързо да се превърнат във висококвалифицирани професионалисти, подпомагащи работата на териториалните структури, даващи им компетентни указания и управляващи изпълнението на функциите им.

 

“Тази реформа не е удар само по администрацията и нейните служители. Това е удар по управлението на държавата, което в един момент ще стане неконтролируемо, но ще бъде твърде късно за връщане назад”, предупреждават още от митниците

 

Самият Дянков отговори на съпротивата срещу реформата му с думите, че тя вече е решена.

 

“Въпрос на време е, ще стане, никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник, както никой не е роден банкер”, коментира министърът, който се изживява като доживотен финансов министър.

 

Според Дянков “има много работа за тези, които искат да работят, и на последните обявени конкурси по 100 души са се конкурирали за едно място в Агенция “Митници”.

 

А как се делят семейства, как се местят деца, които учат, как се намира работа на съпруги на митничари – това Дянков въобще не го е грижа.

й си живее без да се съобразява с никого! Това, че руши съдби на цели семейства – не го вълнува!

Волята на депутатите да отговори колко ще струва местенето на Митниците в Русе, изобщо не го интересува? Той така и не отговори за този основен въпрос…

 

Доколко може да се руши една икономика, доколко може да се руши финансовата стабилност на една държава, доколко може да си развява байряка един самохвалко, дошъл отвъд океана и заел за първи път поста на министър на финансите в живота си?

Люба Манолова

http://lubamanolova.info/analizi/2012/2560-simeon-dyankov-e-ministar-s-privilegii-i-beznakazanost

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Госпожо Апостолова, адмирации за ...
30.07.2012 01:50
Госпожо Апостолова,адмирации за вашата вярна гледна точка и най-вече за гражданската позиция която изразявате!!!Темата за министър Дянков(или смешника Дянков,или българският Джони Деп:)която повдигате,е много наболяла,да не кажа животоспасяваща за българският народ.Защо е таяка според мен?Защото от финансовото министерство зависи насъщният на всеки един от нас.Още повече ние забравяме ,че идиота Дянков е и вицепремиер-това му дава допълнителни правомощия.Надявам се помните в началото на мандата на ГЕРБ,в едно свое участие при Цветанка Ризова,същият този Дянков,след въпроса на водещата,как е сформирал екипа си след като не познава хора в България,той отговори ,че ги е избирал след като е чел вестници.По същото време аз работих в една малка община и ежедневно контактувах с МФ.Изпитах известни съмнения,относно екипа и промените които ще направи този смешник,но явно не съм имал представа колко вреден за страната може да бъде този некадърник.След като вкараха ЗДБРБ за 2010,ми стана ясно,че с министър като Дянков пред България перспективи няма.За мое съжеление се оказах прав,още юли следващата година ,та и до сега.Не искам да коментирам всички негови изказвания и деиствия,обещания и отричания,телефонни разговори и митнически схеми,защото трябва да си взема един месец отпуск за да го направя.И повярвайте -бих си взел,ако знаех,че ще променя нещо,но уви,правителството на продавача на метамфетамини,мутрата Борисов,успя да направи едно-да ме превърне от краен оптимист в краен песимист(реалист).Да не забравям,че живея в държавата на Борисов,Дянков,Цветанов,Бориславова и тем подобни.Но нека не забравят и те ,че догодина идват избори и най-малкото камъче може да обърне колата.Факт.Историята е доказала,че който не помни миналото си,няма бъдеще.Още веднъж Ви поздравявам за смелостта,за това което правите и очаквам с интерес следващите Ви коментари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1585397
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031