Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 11:17 - ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ : ДПС ЩЕ СЕ ЯВИ СЪС СДС ,ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ С ГЕРБ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 2415 Коментари: 0 Гласове:
1



Колегите от Националния съвет на България на гражданите са направили питания до министерствата и МС за числеността на персонала, назначенията по време на мандата, а и заплатите и ще изнесат тази информация.

Коментира се въпросът дали най-правилните хора са на точните места. През последните месеци и години този въпрос се изостря. Примерът за това е типичен за МС. На Министерски съвет числеността му е 432 души, новоназначените са 212 през последните 2 г. и половина, от тях с конкурс са назначени 5-ма. Останалите не знам как са назначени, с различни вероятно административни правни хватки, заяви Вълчев. Той посочи, че ние българите веднъж завинаги трябва да решим това.

"Това не е проблем само на това правителство. Ако някои от тези министерства, от които сме получили тази информация, ако има съмнение за тяхната интерпретация за това, нека да бъде направена. Това няма нищо общо с вдигнатите заплати в кръвните центрове. Става дума за централната администрация. Ако това правителство не беше намалило средствата за образованието на 3,5 % от БВП щеше да има повече от половин милиард в системата и нямаше да има нужда от дребни патриархални жестове: ето ви още 20 млн. Няма защо някой да се прави на Дядо Коледа и да дава този половин милиард по 1-2 милиона", уточни Вълчев. Ако самите възнаграждения са формирани по правилен начин, нека да се увеличават, кой е против това, запита реторично Вълчев.

За опита за покушение срещу Ахмед Доган, Вълчев каза, че през уикенда са се случили две неща. Едното е нападение атентат, други казват панаир. Това е неприятен факт. Не мога да коментирам дали е инсценирано или не. Факт, е, че това се случи и ДПС смени своя лидер, това е другият факт, който заслужава по-важен коментар. Ние се вторачихме в полукриминалния или криминалния сюжет и оставихме настрана другото. Всъщност ДПС смени своя дългогодишен лидер и това ще покаже дали тази партия може да просъществува с нов лидер. Вероятно това ще промени начина на участие на ДПС в изборите. Вероятно ДПС ще се яви на изборите не като ДПС, а като нещо като синьо-розова коалиция заедно със СДС или друг политически субект и ще даде възможност на ГЕРБ да участва в следващото управление в една коалиция уж без ДПС, коментира Вълчев.

Той посочи, че за разлика от Борисов България на гражданите не дели хората на симпатични близки и далечни. Местан е високо интелигентен човек. Имаме дълбоки различия с ДПС и нашите различия не се променят. Движение "България на гражданите" ще се яви самостоятелно на изборите и независимо от резултата няма да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, нито с ДПС, каза Вълчев.

За референдума Вълчев посочи: "Да приемем, че всички българи гласуват с да, според вас това правителството би ли било длъжно да изгради централа, според мен не. Ако гражданите кажат не, управляващите пак нямат пречка да си изградят седми блок. Ние каквото и да кажем, те ще си направят какво си искат".

Даниел Вълчев, член на Националния съвет, в БНТ "Денят започва"



Тагове:   ДПС,   управление,   СДС,   ГЕРБ,   коалиции,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587708
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930