Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 14:51 - ЕВРОПА ОТГОВОРИ-РЕШЕТЕ СИ САМИ ПРОБЛЕМА С ПОДСЛУШВАНЕТО.
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
0



За нас това остава вътрешен проблем, коментира говорителят на европейската комисия Марк Грей
image

Българските власти са отговорили на запитването на Европейската комисия за скандала с подслушаните разговори, потвърди за БНР говорителят на комисията Марк Грей, но отказа да коментира съдържанието на изпратената от България информация.

Европейската комисия получи информация, която детайлно описва стъпките, предприети от българската прокуратура по отношение на проблема с подслушването, съобщава националното радио. Все още анализираме тази информация, ако имаме допълнителни питания, на по-късен етап ще поискаме още данни. Трябва обаче да подчертая, че за нас това остава вътрешен проблем. Ние не се занимаване със съдържанието на разговорите. За него трябва да отсъдят властите в България - както и да предприемат подходящите последващи стъпки.

Европейските социалисти следят много внимателно развитието на скандала с подслушаните разговори и очакват бърза и адекватна реакция от българските власти. Това е заявил лидерът на левицата в Европарламента Мартин Шулц, след като българските евродепутати-социалисти са го запознали с последните събития у нас. Ето какво съобщи за тази среща евродепутата Ивайло Калфин:

Изразихме безпокойство от цялата информация, свързана основно със съдържанието на разговорите, които се въртят около началника на митниците и около това, че правителството до този момент няма адекватна реакция, няма обяснения. Косвено или пряко тези разговори бяха потвърдени от участниците. След това се задържа реакцията и т.н. трябва максимално бързо да се получи обяснение. Очевидно чувствителна информация изтича от МВР. Това всичкото поставя под въпрос способността на правителството да борави с чувствителна информация. Разбира се, трети въпрос е масовото подслушване на телефони, което очевидно, че не е свързано с борбата с престъпността, защото няма отражение върху нея.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587684
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930