Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 14:04 - Цървули или магистрали?
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 1134 Коментари: 0 Гласове:
1



Цървули или магистрали? Петък, 21 Януари 2011

A+

A-

    image БСП иска това? Кабинетът продължава напред с резултат 141:72 гласа. Добре или зле е това, предстои да разберем. Видяли сме всякакви неща през годините, няма да ни учудят и сега.
Дано поне Бойко Борисов и компания да са разбрали урока от атаките срещу тях. Толкоз по този въпрос.

По-скоро искам да споделя нещо друго. Бившият икономически министър Петър Димитров заяви от парламентарната трибуна: „Хората нямат цървули, те им правят магистрали!” Не вярвах на ушите си и на очите си. Възможно ли е през 2011 г. някой да проповядва подобна идеология?! Невероятно! Смразяващо! Цинично! Този тип, не се сещам за друго определение, вижда българина като аморфна маса, обута с цървули. Това ли е аргументът срещу политическия опонент?

Не, не е дребен, забавен детайл, нито фиксирането в Димитров е дребнаво. Става дума за нещо много важно и страшно. В момент, когато дори тези, които подкрепят правителството на ГЕРБ, са очаквали да чуят някаква алтернатива, ни се казва, че заслужаваме цървули, а не нормална инфраструктура, основа на всяка икономика. Сигурно трябва да е голям комплимент, че някой въобще обръща внимание на човек като Петър Димитров, но той си „извоюва” това право. От БСП трябва да се молят той да е бил недоспал, махмурлия или дрогиран. Иначе нещата изглеждат много, много зле. Излиза, че левицата си представя българите като лумпени, босяци, тъпанари и аутсайдери. Такива има, и дори се увеличават непрекъснато през последните двайсет години, но кой е виновен за това? Хората сами ли са поискали да тънат в мизерия и духовна нищета? Кой им натрапи първо социалистически, а след това някакъв измислен строй? Те ли пожелаха мутри и крадливи политици да ги унищожават физически и морално? Какво направихте вие, др Димитров като министър, за да не сме държава на цървулите, а достоен член на ЕС? Лично какво направихте! Защото ако вземем само участието ви в съсипването на „Кремиковци” и изгонването на малцината купувачи, сега трябваше да сте в затвора, а не да говорите глупости в парламента. И ако новото правителство има голям грях към избирателите си – това е този, че крадливите политици са на свобода.
image
Българите предпочитат това

Има термин „хайверената левица”. Използва се за леви политици, които са си надвили на масрафа, но продължават лицемерно да говорят за „нуждите на хората”. Сергей Станишев живее в супер луксозна кооперация в Бояна. Председателят на БСП в Пловдивско е Георги Гергов, свинарят-милиардер. Антон Кутев е завършил Художествената академия, но е бил член на надзорния съвет на ЧЕЗ "Електро", откъдето е лапал пари, Корнелия Нинова е милионерка от времето на Костов, приватизирайки със зетя на Йордан Соколов централния „Кореком”. Емилия Масларова е обвиняема за откраднати милиони, колегата й Асен Гагаузов също е подозиран в грабежи и т.н. и т.н. Петър Димитров не е ли чувал тези неща? И какво иска да ни каже БСП чрез неговите думи?

Знае ли др. Димитров, че в България през 2009 г. са били регистрирани 3 136 857 моторни превозни средства? Не са ли чували в левицата, че и най-върлите техни фенове, старите хора, боледуват често и децата им, близките им или медицинските власти карат тези хора до болниците с коли.

Може би от БСП искат всички българи да са голи и боси и да са зависими от всяка стотинка, която им отпусне властта под формата на помощи или мизерна добавка към пенсиите. Това изглежда е философията на родната левица: манипулируеми цървуланковци, за да са послушни и под ръка. Жалко. Да го кажат на своите на Бузлуджа...

Време е БСП и всички, които претендират, че се намират в център-ляво и ляво, да заявят ясно – магистрали или цървули. Ако Станишен наистина е този интелигентен политик, за който се представя, трябва моментално да изпъди Димитров от партията. Освен ако не мисли като него.

БСП е лесна за отстрелване опозиция, удобна за всяко управление. Освен ако не е това целта.
Накрая ще кажа на другарите на Петър Димитров: ако искате държава от цървули, и златни да са, си остават цървули... Аз поне не искам да е така.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1584895
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031