Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 14:19 - ДОРА АПОСТОЛОВА:ЧАКАМ ДА ПОТЪРСЯТ СМЕТКА НА ЛЕЧКОВ
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 2463 Коментари: 0 Гласове:
3



Дора Апостолова: Чакам да потърсят сметка на Лечков коментари/3 7 февруари 2011, 20:36
София, България изпрати на приятел image image image image image Вярвам, че и това може да се случи след като уволниха комисар Божурски Дора Апостолова, дългогодишен психолог и микробиолог от Сливен, е непримирим борец против корупцията и незачитането на правата на обикновените хора от страна на кметската управа, народните представители от региона и от полицейските служители. Въпреки влошеното си здравословно състояние жената не престава да атакува с обаждания и писмени сигнали за груби нарушения от страна на полицията и на кметската управа. В едно свое интервю пред „Шоу” преди време Дора разказа за своеволията, извършвани от директора на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски и ръководителя на РПУ-Сливен Неделчо Неделчев, които са ставали не без покровителството на кмета Йордан Лечков. И двамата сливенски вече са освободени дисциплинарно със заповед на министър Цветанов заради извършени редица нарушения и уронване на престижа на институцията. По този повод разговаряме с Дора Апостолова.

- Доволна ли си от развръзката. Ти отдавна се бориш по свой начин срещу безразличието на полицейските служители?
- Разбира се, че съм доволна. Не само аз, хората от града виждаха какво става пред очите им. Виждаха своеволията на полицейските служители. Аз съм го казвала и пак ще повторя – при вече бившия, слава Богу, комисар Божурски не можеше да влезе обикновен човек като мен. Той трябваше не само да бъде освободен, а и да бъде съден заради причиняване на смърт на младо момиче. Имам предвид това, че Божурски веднъж вече се е разделял с поста си заради този смъртен случай. После като дойде на власт Цветан Цветанов той се върна на бял кон в полицейското управление, за да си отиде сега като дисциплинарно уволнен. В Сливен отдавна се говори за сериозни корупционни практики в полицията. На сливенската общественост станаха достояние откровенията на полицай Калина Митева, която е работила в полицията и е била уволнена дисциплинарно. Тя разказа на страниците на тукашните медии, че в сливенската полиция цари климат на корупция, безнаказаност и беззаконие. Тя е категорична, че в дирекция се дерибейства, не се разкриват големите престъпления, макар, че според Интерпол Сливен се слави с най-вече с проституция и сутеньорство. Калина Митева е дала на вицепремиера Цветанов цяла папка с доказателства за това как върху нея е бил налаган психически тормоз за да мълчи. Жената е потърсила помощ от сливенската депутатка Десислава Танева, но нейният отговор е пълно мълчание.

- Какво се говори за комисар Божурски в Сливен?
- За палатите на Божурски издигнати край село Малко Чочовен се говорят легенди. С полицейски заплати такива палати и за два живота не биха могли да бъдат построили. Редно е НАП да се поразрови там – нека се види по какъв начин е придобита земята, колко средства са вложени в полицейските палати. Пък и Кушлев може да надникне... Знаете ли какво се говори за шуро-бажинащината в полицията? И се пише по вестниците, разбира се – назначените синове, дядовци, баби, все са хора на Божурски. Всичко това е стигнало като документация до Европарламента и най-вероятно затова Цветанов им клъцна квитанцията. Но, както се казва, следите остават. Престъпленията не трябва да се отминат ненаказано.

- Какво отношение вземат вашите народни представители по проблемите на Сливен?
- Никакво. Имам впечатление от депутатката Десислава Танева, регионален председател на партия ГЕРБ. Въпреки многобройните сигнали при нея за престъпното отношение на Йордан Лечков към града, тя се държи изключително безотговорно към съдбата на Сливен. В един от сливенските вестници тя си позволява да нарече инвалидите „Паразити”. Написах писмо на Бойко Борисов, изпратих му и двата вестника като доказателство за да види какви ги вършат неговите подчинени. Никакъв отзвук. Не съм чула някой да й потърси отговорност за голямата далавера с боновите книжки. Доколкото знам тя беше, а може и още да е председател на фондация, която носи името на Йордан Лечков „100-те войводи”. Тя е една „велика” и богата народна представителка, която редовно сменя луксозните си джипове. Тя заема едно от челните места по изразходено гориво сред народните представители.

- Какво още очакваш да се случи след уволненията?
- Не вярвах, че някой ще потърси сметка на Божурски, потърсиха я. Сега вярвам, че ще има резултат и по сигнала на 16-те сливенски общински съветници от различни партии, които сигнализираха където трябва, че Лечков е ощетил общината с 48 милиона лева. Тъй като срещу Лечков има висящи досъдебни производства, комисията е решила да изиска информация от Главна прокуратура в каква фаза се намира това производство. След като двамата „големи” полицаи свалиха униформата, аз вярвам, че и на кмета на Сливен ще бъде най-после потърсена сметка.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1588805
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930