Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 16:43 - ЗДРАВНАТА МИНИСТЪРКА С ЧАСТНА БОЛНИЦА
Автор: doraapostolova500 Категория: Политика   
Прочетен: 3260 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравната министърка Десислава Атанасова и нейният заместник д-р Минчо Вичев въртят частен медицински център, който източва държавната болница в Русе (МБАЛ) и здравната каса. Това показват документи, с които „Галерия” разполага. Те са получени по достъпа до обществена информация от възмутени пациенти, които се сблъскали с грозната далавера. Десислава Атанасова е била юрисконсулт на русенската болница в разгара на аферата, която продължава и досега.

 

 

 

 

Другият главен герой е д-р Минчо Вичев, когото тя направи зам.-министър на здравеопазването. Точно той е създател на скандалния частен център, който точи градската болница и здравната каса, показват документите. Д-р Минчо Вичев е управител на държавната болница, но въпреки това регистрира паралелния „Медицински център- Русе”.

 

Днешната министърка Десислава Атанасова като юрискосулт дори не прави опит да прекъсне далаверата. Капиталът на „Медицински център-Русе”, а също и разходите по неговата регистрация са направени с пари на държавната болница, твърдят отлично осведомени.

 

В нея, както и в частната, работят едни и същи лекари,

 

като договорите им с „Медицински център-Русе” са за „допълнителен труд”. Като работодател е вписан сегашният зам.-министър д-р Минчо Вичев. Схемата, по която се източват държавната болница и здравната каса, е елементарна. Частното заведение заема цял етаж от държавната болница. Месечният наем е 68 лева! В „Медицински център-Русе” ползват цялата апаратура на държавната болница също срещу символичен наем.

 

Потърпевши пациенти разказаха пред „Галерия”, че лекарите от болницата ги принуждават да си правят изследвания в „Медицински център- Русе”. „Три пъти съм лежала в държавната болница и трите пъти ме караха да си правя скъпи изследвания в частния център – обяснява потърпевшата Павлина Цонева. – След това от болницата ги отчитаха пред здравната каса, уж като направени от тях.

 

Вземаха пари от касата за това,

 

което лично съм платила!”. Цонева установила, че това не е единствен случай, а редовна практика. Отчитат се и фиктивни прегледи, установила тя. Документите, с които се източва здравната каса, носят заверка от д-р Минчо Вичев.

 

 

 

Фалшиви изследвания и грешни диагнози

 

Пациентката Павлина Цонева е жертва на далаверите в „Медицински център-Русе”. Тя е с отрязана щитовидна жлеза. Оказва се обаче, че по време на лечението не й е направена ултразвукова диагностика, но процедурата е вписана в епикризата само за да

 

се отчете клиничната пътека.

 

Отчели процедурата, за да вземат парите от здравната каса. Пациентката търси обяснение и от болницата излизат с версия, че диагностичният ултразвук е направен, но е… унищожен! Дори й поднасят извинения.

 

Жената открива в документите, че на неин гръб са отчетени и други процедури, за които държавната болница и „Медицински център-Русе” са получили пари от здравната каса, въпреки че никога не са й правени.

 

Тя е изпратила сигнал до Главния прокурор, до НЗОИ и до премиера Борисов и очаква техния отговор.

 

Текстът е публикуван във вестник “Галерия”

 

 

 

 

 

 Разследват Вичев за източване на 500 хиляди леваimage




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. mitkaloto - Бих се учудил, ако не участваше н...
30.05.2012 16:53
Бих се учудил ,ако не участваше никъде.
цитирай
2. chavdar01 - НЕ Е ЛЕСЕН ПЪТЯ ОТ ДУЛОВО ПРЕЗ РУСЕ ДО СОФИЯ!
30.05.2012 16:56
ГЕРБЕРСКИ............!
ТЕ СИ ЗНАЯТ.
цитирай
3. bven - Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
31.05.2012 11:59
Боже, колко мъка има на този свят
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doraapostolova500
Категория: Политика
Прочетен: 1587449
Постинги: 380
Коментари: 907
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930